ORB Rally

10 éves Turi Tamás és Tóth Imre

Idén tizedik évfordulója, hogy Turi Tamás és Tóth Imre hatalmasat esett a Mecsek Rallyn egy Subaru Impreza WRC-vel. Nyugodtan kijelenthetjük, a páros 10 éve újra született!

Turi Tamás és Tóth Imre 2009-ben csupán a Salgón és Veszprémben indult az augusztusi Mecsek Rally előtt. A páros előbb harmadik volt Salgótarjánban, majd második Veszprémben.

A Mecsek Rallyn a Camping-Árpádtető szakaszon harmadik idővel kezdett a páros a 2007-es Subaruval, majd az Alsómocsolád-Mecsekpölöske gyorsaságin második időt elérve a verseny második helyére léptek.

A versenyt ekkor Herczig Norbert és Baranyai László ugyancsak Subaruval vezették 3,5 másodperccel megelőzve Turiékat, míg Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós hátránya ugyanennyi volt a Mitsubishi Lancer WRC-vel.

A verseny harmadik szakasza a Nyárásvölgy-Hetvehely gyorsasági volt, melynek célja előtt pár száz méterrel óriásit esett a Turi-Tóth kettős. Miután a páros elvesztette uralmát a Subaru felett több fának is nagy erővel csapódtak, és szó szerint rommá törték az autót, melyben a bukócső is 14 helyen tört el!

A páros kisebb sérülésekkel megúszta, de ez csak annak köszönhető, hogy fentről vigyáztak rájuk.

Mindennek augusztus 1-jén volt 10 éve.

A rommá tört Subarut később újjáépítették, 2011-ben már Eric Brunson versenyzett vele Franciaországban, míg utolsó versenyén 2018 március közepén vett részt Nagy-Britanniában Karl Simmons vezetésével.

 

Fotó: Ipacs József

Érdemes elolvasni

Angyalfiék kalandos kétkerekezése Miskolcon – Best of onboard

Hund Gábor

Miskolc Rally 2020 nevezési lista

Hund Gábor

Vasárnap 11:00, Salgó összefoglaló a Sport1-en!

Vörös Gergely