WRC

16 gyári autó a Wales Rallyn

11 páros áll rajthoz gyári WRC-vel és rekordszámú, 5 páros nevezett WRC2 próban a Wales Rallyra, a rally-világbajnokság 12. futamára, derült ki a ma közzétett nevezési listából.

A Toyota a három állandó pilótáját, Ott Tänakot, Kris Meeke-et és Jari-Matti Latvalát nevezte. A Hyundai Thierry Neuville mellett Andreas Mikkelsent, illetve a Finn Rally után másodszorra Craig Breent indítja.

Az M-Sport szintén három autót nevezett. Teemu Suninen mellett Walesben tér vissza sérüléséből Elfyn Evans illetve a Svéd Rally óta először láthatjuk WRC volánja mögött Pontus Tidemandot.

Egyedül a Citroën indít csak két autót, Sébastien Ogier-vel és Esapekka Lappival.

A WRC2 pro kategória is izgalmasan hangzik.  A Skoda Kalle Rovanperät és Jan Kopeckyt nevezte, a Citroën Mads Osteberget, míg az M-Sport Gus Greensmith mellett először veti be Hayden Paddont.

A WRC2 mezőnye szintén erős lesz, 16 nevezővel, akik között a két legnagyobb sztár Petter Solberg és Oliver Solberg lesz Volkswagen Polo R5-tel. Az apuka ezen a futamon búcsúzik a rally-világbajnokságtól, míg fia most debütál.

Andreas Mikkelsen performs during the FIA World Rally Championship 2018 Wales Rally GB, in Deeside, Great-Britain on October 7, 2018

 

Érdemes elolvasni

Kárpótolja Latvalát a Toyota

Hund Gábor

Grönholm: Ez a győzelem több versenyt jelenthet Huttunennek

Hund Gábor

Rovanperä: Jó lenne egy hármas finn győzelem a Finn Rallyn

Hund Gábor