WRC

2006-ban volt utoljára olyan, ami 2022-ben lehet

Yves Matton, az FIA rally igazgatója szerint ha 2022-ben ismét lehet normálisan naptárat tervezni, akkor helyet kell kapnia Ausztráliának és Új-Zélandnak is a WRC naptárban.

 
Ausztrália helyett idén Új-Zéland kapott volna helyet a WRC naptárban, azonban végül ezt a versenyt is le kellett mondani a járvány miatt.
 
Yves Matton szerint ha normalizálódik a világ helyzete, akár egy évben is szerepelhetne az ausztrál és az új-zélandi verseny. Ilyenre 2006 óta nem volt példa.
 
“Azt gondolom, lehetséges lenne mindkét versenyt egy évben megrendezni. – mondta Yves Matton, az FIA rally igazgatója. Ha biztosan visszatérhetünk majd a normális verseny számhoz 2022-ben, akkor bár nem lenne egyszerű, de helyet kaphatna az ausztrál és az új-zélandi verseny is a naptárban.”
 
A 2021-es naptárban azonban egyik verseny sem szerepel.
 
“A járvány miatti korlátozások miatt nem szeretett volna egyik szervező sem leszerződni a promóterrel jövőre. Továbbra is szeretne mindkét ország WRC futamot rendezni, de garanciát nem tudtak vállalni a jövő évre.”
 
2006-ban Ausztráliában Mikko Hirvonen, míg Új-Zélandon Marcus Grönholm tudott nyerni, míg Sébastien Loeb egy otthoni balesetből lábadozva nem indult a versenyeken.

Érdemes elolvasni

Latvala sem változtatna

Hund Gábor

Tanak: Mindenki üres lappal kezdheti az új korszakot

Hund Gábor

Neuville: Örömmel folytatom a közös munkát

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.