Uncategorized

2019 tíz sorsdöntő WRC szakasza

Idén 236 gyorsasági szakasz volt a WRC-ben, közülük azonban kiemelkedik tíz, mely idén a sorsdöntőnek bizonyult.

 
1. Monte Carlo, Power Stage
Sébastien Ogier 4 tizedes előnnyel rajtolhatott a Monte utolsó szakaszán, majd a célba érés után 2.2 másodperc előnnyel nyerte a versenyt Thierry Neuville előtt. A Citroen így sikerrel kezdhette a szezont, melyben fennállása 100. évfordulóját ünnepelte.

2. Korzika, Power Stage
Elfyn Evans már a zsebében érezhette a győzelmet, mely karrierje során a második lett volna, ám az utolsó szakaszon defektet szedett össze, ami miatt a harmadik helyre esett vissza. Végül Thierry Neuville nyert.

3. Argentína, 14. gyorsasági
Miközben Ott Tanak a győzelemért csatázott Thierry Neuville ellen, megállt a Toyota Yaris WRC.

4. Chile, 8. gyorsasági
Thierry Neuville a verseny harmadik helyén állt, de nem volt messze az első helytől sem, amikor a szezon legnagyobb borulását mutatta be. A belga versenyző lába kisebb sérülést szenvedett, Nicolas Gilsoul navigátor azonban nem sérült.

5. Szardínia, Power Stage
Ahogy Elfyn EVans Korzikán, úgy Ott Tanak is Szardínián már a győzelem kapujában állt, amikor a Toyota kormányzása meghibásodott, kicsúszott és bár célba tudott érni, csak ötödik lett. Dani Sordo pedig bár szerencsével, de karrierje második győzelmét szerezte.

6. Finnország, 14. gyorsasági
Ott Tanak irányította a versenyt, és szerezte meg a győzelmet is, miközben a 14. szakaszon előbb Kris Meeke, majd Jari-Matti Latvala szedett össze defektet ugyanazon a sziklán.

 
7. Németország, 13. gyorsasági
Thierry Neuville és Ott Tanak csatázott a győzelemért, amikor a belga versenyző defektet szedett össze és megállt kicserélni a kereket. Végül Ott Tanak nyert Kris Meeke és Jari-Matti Latvala előtt, így hármas Toyota siker született, míg Neuville a negyedik lett.

8. Törökország, 8. gyorsasági
Szombat reggel Thierry Neuville a porban hibázott, egy sziklán felborult, majd 4 perc elvesztése után tudott tovább menni, végül a verseny 8, helyén zárt.

9. Spanyolország. 2. gyorsasági
Sébastien Ogier rengeteg időt veszít egy cső meghibásodása után, amit követően a francia versenyző kiszáll a vb címért folytatott csatából.

10. Spanyolország, Power Stage
Thierry Neuville nyeri a versenyt, míg Ott Tanak a legjobb idővel ér célba a Power Stage-n és szerzi meg a második helyet, így az észt versenyző történelmet ír első vb címével.

Érdemes elolvasni

Ez nem sokon múlt!

Hund Gábor

Észt Rally sajtótájékoztató (ÉLŐ)

Hund Gábor

Visszatérnek a Balázsok!

Vörös Gergely