ORB WRC

4 kérdés – 4 válasz: Mads Östberg

Néhány napja bombaként robbant a hír, miszerint a WRC2 tavalyi világbajnoka, és a Portugál Rally 2012-es győztese, Mads Östberg 2021-ben a Citroen Rally Team Hungary csapatával a a magyar Rally1-es bajnokságban áll rajthoz. A Rally Café megkereste, a norvég pilóta pedig készségesen válaszolt a kérdésekre.

 
Kedden látott napvilágot a hír, miszerint Mads Östberg a Citroen Rally Team Hungary csapatával és a Tagai Racing Technology által felkészített Citroen C3 Rally2 autóval 2021-ben részt vesz a Rally1-es bajnokságban.
A Rally Café szerkesztői megkeresték a WRC2 tavalyi világbajnokát, Mads Östberg pedig tudott időt szakítani a válaszadásra még közvetlenül az Arctic Rally előtt, ahol szakkommentátorként segít a WRC+ munkatársainak.
– Milyen előnnyel járhat, hogy idén a Magyar Rally Bajnokságban indulsz?
– Ez egy nagyszerű alkalom lesz arra, hogy új tapasztalatokat szerezzek a számomra teljesen ismeretlen versenyeknek köszönhetően. Nagyon jó bajnokságnak tűnik a magyar, nagyon jó versenyekkel és komoly versenyképességgel.
– Mindenki úgy véli, hogy könnyedén nyered majd meg a bajnokságot. Mit gondolsz erről?
– Minden tiszteletem a magyar versenyzőké, nagy elkötelezettséggel állok rajthoz. Nem gondolnám, hogy könnyű dolgom lesz.
– Ha a csapattársad esetleg segítséget kér tőled beállítások, gumik, vagy egyéb dolgok terén, segítesz neki?
– Mindig fontosnak tartottam a jó csapatszellem megőrzését, ezért készséggel próbálok segíteni bármelyik csapattársnak, versenyzőtársnak.
– Tavaly részt vettél a Rally Hungary tesztjén, de mennyire ismered a többi versenyt?
– Túlságosan nem ismerem a versenyeket, de abból amit eddig láttam, nagyon jó szakaszokon zajlanak a versenyek. Nagyon szép helyeken és szép városokban vannak. Izgatottan várom, hogy megismerhessem Magyarországot és a magyar ralikat!
 
Készítette: Hund Gábor
Fotó: Red Bull Content Pool

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Turán Friciék voltak a leggyorsabbak az orfűi tesztversenyen

Hund Gábor

Turán tesztelt leggyorsabban Orfűn

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.