ORB Osváth Péter Rally Sajtóanyag

5 perc büntetés

Tizenkettedik hely és négy pont. Mindössze ennyi jutott osztályrészül az Osváth Péter – Papp Tamás kettősnek a III. Nyíregyháza Rally-n. A Škodás duó saját magát verte meg azzal, hogy az első, 2.4 km-es gyorson benézett egy kanyart, így az ötödik futam kis túlzással, sétakocsikázássá minősült számukra.

Több, mint egy héttel a verseny után is tapintható a csalódottság Osi hangján. „A RabócsiRingen, ami egy szinkronpályás szakasz, én rontottam, rossz helyre kanyarodtam be. Mire észbe kaptam már nem volt mit tenni. Nyilván megfordulni nem lehetett, rossz körön voltunk, így kaptunk 5 perc büntetést.”

Ekkora hátránnyal a tarsolyában a tisztes helytállást és a biztos célba érkezést tűzte a zászlajára a Rally Café Racing párosa.

„Szombat reggel nem feltartott kézzel jöttünk ki a szervizből, hanem azt gondoltuk, hogy megyünk amennyire tudunk, de 5 perc büntetés után, hogy tudsz versenyezni? Sehogy. Jól éreztük magunkat, de egy kiugró gyorsasági eredményünk sem volt. Öt perc hátránnyal az ember nem kezd el jaszkarizni, mert nem egy VB menő és ekkora különbség behozhatatlan.”

Nyíregyházán egy másik csapat biztosította Peti számára az R5 EVO-t, ami kicsit gokartosabban viselkedett, mint az előzőleg használt autója.

„Érdekes. Nagy különbség egyébként nincs a két kocsi közt. A mostaninak más a futóműve kicsit, de Nyíregyházán már nem is állítunk rajta, mert 5 perc hátrányban teljesen mindegy volt. Akkor léphettünk volna jelentősen előre, ha sokan kiesnek, de ilyet meg nem kívántunk senkinek. A szakasz eredményeink nem voltak jók, egy-egy részt sikerült csak összeraknom. Tomi kiválóan dolgozott, bejöttünk a 12. helyre, így az abszolútban szereztünk pár pontot. Az a baj, hogy egy ekkora büntetést fejben nem lehet feldolgozni. Szét voltam esve, egyszerűen nem tudtam odakoncentrálni. Tomi csak mondta az itinert, kaptam az információkat, de nem jött át. Bízom benne, hogy a vírushelyzet ellenére sikerül megrendezni a Mikulás Rally-t és a kedvenc versenyemen legalább tudunk versenyezni egy jóízűt!”

Fotók: Csatlós Norbert és Sári Péter

Érdemes elolvasni

2021-es magyar versenynaptár tervezet és fontos információk

Hund Gábor

Bathó Zoltán miskolci rohanása – Best of onboard

Hund Gábor

Apukám kedvence, Richard Burns

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató