WRC

A 2021-es Toyota közel van a mostanihoz

A Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója, Tom Fowler szerint bár még nincs azon a szinten a 2021-es Yaris WRC, mint a most használt autó, de nagyon közel van hozzá.

 
A Toyota Gazoo Racing jövőre egy új Yaris WRC-t vet be a WRC versenyein, aminek tesztelése Finnországban kezdődött, majd Mexikó előtt Spanyolországban és Mexikó után pedig ismét Finnországban folytatódott. A japán gyártó szerint nagyon jól halad az új autó versenyképessé tétele.
 
“Az első, finn teszten a Svéd Rally tesztje után csak azt néztük meg, hogy az új autón minden jól működik-e. – mondta Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing műszaki igazgatója. Némi havas tesztet is tudtunk végezni, hogy tökéletesítsük a svéd beállításokat. Ezt követően jött a Mexikó Rally előtti teszt Spanyolországban. Mivel Mexikóban minden versenyzőnk a mezőny elejében indult az első napon, ezért az új autót csak délután, a letakarított pályán teszteltük. Mivel ezen a teszten a most használt és a 2021-es autó is ott volt, sikerült összehasonlítani a két konstrukciót. Nagyon pozitív eredményeink lettek a jövő évi autóval. Igaz, hogy még nincs azon a szinten, mint a most használt Yaris WRC, de nagyon közel van hozzá.”
 
Mivel az FIA május 31-ig betiltotta a tesztelést a WRC csapatoknak, így a Toyota sem tudott a Mexikó utáni teszt óta tesztelni a 2021-es autóval.

Érdemes elolvasni

Hatalmas mezőny az Ypres Rally nevezési listáján!

Hund Gábor

Tanak: Máshová kell helyeznünk a fókuszt

Hund Gábor

Még van remény a Japán Rally számára

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.