Mitropa Kupa

A bajnokság marad, minden más változik

Merencsics Árpád számára csak a bajnokság marad 2020-ban változatlan, a Mitropa Kupa futamain új autóval és új, de tapasztalt navigátorral indul.

Merencsics Árpád 2020-ban is számára ismerős bajnokságban áll rajthoz.

“Az idei évben ismét a Mitropa Rally Cup nemzetközi bajnokságot fogjuk megcélozni, ahogy az elmúlt években is.

Egy nagyszerű hangulatú csapat a szervező, akikkel szinte családias a hangulat.

Emellett a versenyek és pályáik nagyon változatosak, és ez nagyban hozzá tud járulni a versenyzői fejlődésemhez. Úgy látom egyre több a magyar érdeklődő, minden évben egyre többen vagyunk, aminek nagyon örülök.” – mondta Merencsics Árpád a Rally Cafénak.

A Mitropa Kupában teljes szezon a terv, de szóba jöhet más verseny is.

“Az idei évben mind a kilenc Mitropa futamon szeretnék részt venni.

Az év folyamán ez ha úgy adódik, lehet akár több is, szeretném, ha minél több verseny kilométert tudnék menni. Tehát elképzelhető, hogy más versenyeken is indulok.” – mondta a nagyatádi pilóta.

Merencsics Árpád azt követően, hogy a Suzukival tavaly bajnok tudott lenni a Mitropa historic mezőnyében, idén új autóval áll rajthoz.

“A 2020-as évben egy Lada VFTS-el fogok rajthoz állni, amit a Rally Legenden próbáltam ki tavaly.

Ez egy merőben új dolog nekem, mert eddig leginkább elsőkerekes autóval mentem.

Ez az autó egy jó lehetőség. Szeretnék minél több versenyt menni, hogy sok kilométer legyen a kezemben, és jól tudjam kezelni az autót. Ez egy új tanulás, de szerintem az élmény teljes mértékben megéri!” – mondta Árpi.

A kitűzött cél tekintetében szeretne Merecsics Árpád a Ladával is bajnok lenni, ennek nehézsége függ a kialakuló mezőnytől is.

“Első körben a legtöbb versenyen szeretnék célba érni. Másrészt tavaly bajnokok lettünk, így idén egy kis teher is lesz a vállamon.

Szeretném megvédeni a bajnoki címet.

Nagyban függ minden azonban a kialakuló mezőnytől, de úgy gondolom a magam részéről megfelelően motivált vagyok.” – mondta Árpi.

A 33 éves pilóta, ahogy eddig, idén is új navigátorral áll rajthoz a versenyeken.

“Minden évben más navigátorral megyek külföldön. Ez kisebb problémát jelent, de eddig mindig megoldódott. Idén Béres “Unicum” Attila lesz segítségemre a jobb oldalon. Ennek. külön örülök, mert még a sprintes időszakban volt, hogy mentünk közösen.

Sokat tanultam tőle a versenyzéssel kapcsolatban.

Remélem, hogy egy jó évet fogunk eltölteni közösen a csapattal.” – zárta Árpi.

Megkerestük Béres “Unicum” Attilát is, aki szintén készségesen mesélte el, hogy miként jött a lehetőség, hogy együtt versenyezzenek Merencsics Árpáddal.

” Árpi navigátort keresett, én pedig jelentkeztem. Árpit már régen ismertem, és 10 éve már mentünk párszor együtt. Mivel szerettem volna teljes évet menni idén egy bajnokságban, így gyorsan megegyeztünk.

Örülök, hogy a Mitropa Kupa versenyein vehetek idén részt, mert szeretem a kihívásokat.

A külföldi sorozat mellett azonban itthon is versenyzek, előbb Rallye3-ban, majd Rallye2-ben. Itthon Angyal Tamásnak olvasom majd az itinert egy N-es Skoda Feliciában, majd szeretnénk az autót egy Mini Kit-re cserélni.” – mondta Béres “Unicum” Attila.

Készítette: Hund Gábor

Érdemes elolvasni

Öt magyar páros a Casentino Rallyn

Hund Gábor

Merencsics Árpád: Nem tudtunk nemet mondani

Hund Gábor

Zárt kapus rallyn indulnak a magyarok

Hund Gábor