A BRR kapott elsőként az R5-ös Volkswagenből

A Volkswagen Motorsport elsőként Raimund Baumschlager csapatának szállította el legújabb autóját, az R5-ös Volkswagent. A német gyártó idén még 10 autót szállít a privát megrendelőknek, 2019-től pedig évi 30 VW Polo GTI R5-öt gyárt.

A VW Polo GTI R5 Spanyol Ralin történt debütálása után egy hónappal a Volkswagen megkezdte az autók leszállítását a privát megrendelőknek. Az első darabokat a Hannoveri központú Baumschlager Rallye & Racing (BRR) kapta. A csapattulajdonos Raimund Baumschlager részt vett az autó fejlesztésében és tesztelésében is.

“A Polo GTI R5 egy új fejezet a Volkswagen Motorsport számára. Miután az FIA homológizálta, majd a Spanyol Ralin debütált az autó, nagyon fontos mérföldkő az első autók leszállítása is a privát megrendelőknek.” – mondta Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport vezetője.

“Az első Polo GTI R5 leszállításával új fázisba lépünk. Most már nemcsak az autók gyártásán dolgozunk, de világszerte folyamatban van a pótalkatrészek leszállítása is.Idén további 10 autót juttatunk el a megrendelőkhöz: Belgiumba, Olaszországba, Finnországba, Paraguayba, Portugáliába és Svédországba. Az autók gyártásában pedig jövőre már 30-40 darabot tűztünk ki célul” – mondta Juliane Gründl, a Volkswagen Motorsport értékesítési vezetője.

A BRR csapat jövőre az ERC futamokon indítja az új Volkswageneket.

“Két Polo GTI R5-öt szeretnénk indítani az ERC-ben, míg a harmadik autó is már sok érdeklődőt vonzott. Sok érdeklődés érkezett az ügyfeleinktől, akik nagyon örülnek, hogy a Volkswagen egy új autót készített. Folyamatban van a pótalkatrészek rendelése is a Volkswagentől.” – mondta Raimund Baumschlager, aki azt is elárulta, hogy csapat először a Prága Ralisprinten indítja az új autót, december 1-jén.

A VW Polo GTI R5 első versenye a Spanyol Rali volt, ahol Eric Camilli és Petter Solberg indult velük a WRC2-ben és a norvég pilóta a kategória 3. helyét szerezte meg vele.

Közelgő események

 • csü
  21
  Már
  2019

  ERC: Azori-szigetek Rali

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali