A Citroen még bízik Lappiban

A Citroen Racing továbbra is megbízik és támogatja Esapekka Lappit, aki Argentínában balesetet szenvedett egy ugratót követően. A francia csapat így új futóművet kell, hogy szállítson a hétvégi Chile Ralira.

Esapekka Lappi eddig nem úgy szerepel a Citroennel. ahogy mindenki elvárta tőle, hiszen a Montén való kiesés után bár Svédországban második lett, de Mexikóban is kiesett, Korzikán hetedik lett, majd most Argentínában is kiesett.

A Citroen csapatvezetője, Pierre Budar elismerte, hogy egyelőre csalódás Lappi szereplése, de a francia gyártó továbbra is támogatja és mellette van.

“Továbbra is támogatnunk kell Esapekkát, mert tudjuk, hogy meg van a kellő tempója a jó eredményhez, amit a svéd 2. hely is jól mutat. Talán még nincs meg a kellő önbizalma és magabiztossága az autóval, de éppen ezért kell támogatnunk. Biztos vagyok benne, hogy Sébastien Ogiertól is sokat tud tanulni, ami idővel meg is fog látszani eredményein.” . mondta Pierre Budar.

A WRC csapatai Argentínában igyekeztek elkerülni a nagyobb problémákat a két héttel későbbi Chile Rali előtt.

A Citroen Esapekka Lappi balesete után egy új futóművet szállít Chilébe, hogy két autóval tudjanak indulni.

Ami nem sikerült a Citroennek, az sikerült az M-Sportnak, ugyanis Elfyn Evans hiába esett nagyot a szombati napon, az autót sikerül megjavítani.

“Meglehetősen kevés időnk lett volna a javításra, de amikor megláttuk az autót, már tudtuk., hogy meg tudjuk oldani a károk elhárítását. Nem tudunk teljesen tökéletes autót csinálni, de Elfyn nem fogja észrevenni a különbséget.” – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport ügyvezető igazgatója.

A Chile Ralit e hétvégén rendezik.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali