WRC

A csalódott M-Sportnak nehéz motiváltnak maradni

Rich Millener, az M-Sport csapatfőnöke nagyon csalódott a Török Rally után, még úgy is, hogy Gus Greensmith eddigi legjobb eredményét érte el.

 
Az M-Sport versenyzői a járvány utáni újrakezdett WRC versenyeken nem tudtak harcolni a Toyota és a Hyundai versenyzőivel, mert a járvány komolyan érintette a csapatot és nem tudtak sem Észtország, sem Törökország előtt tesztelni.
 
Rich Millener csapatfőnök bízott benne, hogy Törökországban közelebb lesznek a teljesen gyári csapatokhoz, ám vasárnap Teemu Suninen kiesett, Esapekka Lappi pedig defekteket szedett össze. Végül Gus Greensmith eddigi legjobb eredményét érte el ötödik helyen célba érve, míg Lappi hatodik lett.
 
“Lehetsz bármilyen pozitív gondolkodású, de nehéz motiváltnak lenni, ha nem úgy fejezel be egy versenyt, ahogy szeretted volna. – mondta Rich Millener csapatfőnök. Lehet azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha Teemu Suninen nem esik ki vasárnap reggel. Valószínűleg második helyen állt volna a szakasz után. De kiesett, és Esapekka Lappi is defekteket szedett össze, majd autója is megsérült. Ez benne van a pakliban, de nehéz motiváltnak maradni és nehéz úgy motiválni a versenyzőket. De tovább megyünk, tudjuk, hogy hátrányban vagyunk a többiekhez képest, és csak remélni tudjuk, hogy a következő két verseny jobb lesz számunkra.”
 
Millener elárulta, hogy Szardínia előtt sem tud a csapat tesztelni.
 
“A jelenlegi helyzetben kell folytatnunk, mert Szardínia előtt sem tudunk tesztelni. Meg kell próbálni így, el kell vállalnunk a dolgokat így. Tanultunk és továbbléptünk az autóval ezen a versenyen, tehát kell valamit találnunk, ami Szardínián is működni tud. Nehéz lesz az a verseny is, de meg kell próbálnunk.”
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Neuville: Gyakran nagyon közel vagyunk, de mindig kikapunk

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.