ERC Rally Sajtóanyag

A dobogó a cél a Rallye Hungary ERC-n is!

Két fiatal tehetség támogatásával képviselteti magát a Ritmus Ase a Rallye Hungary-n. Az ide magyar bajnok Vincze Ferkóval és a többszörös 2WD győztes és rendszeres ERC résztvevő Klausz Kristóffal is van esély jó eredményt elérni.

Várkonyi Szabolcs csapatvezető:

Mindketten indultak a tavalyi versenyen, így a pályák nem lesznek teljesen ismeretlenek nekik, bár koruknál fogva nincsenek olyan tapasztalataik ezeken a pályákon, mint a többi magyar versenyzőnek. Kristófnak az ERC közeg is ismerős, hisz számtalan verseny vett már részt, igaz, csak 2WD autóval.

Az R5 Skodát már valamennyire megismerte, így számára most a Ford Fiesta R5 lesz az ismeretlen tényező. Sajnos a Korda Racing másik Skodája eladásra került, így most egy Forddal vesz részt a Rallye Hungary-n. A hét végén indult vele Orfűn is, dupla távot teljesítve, ahol nagyon meg volt elégedve a Ford futóművével, aminek várhatóan nagy szerepe lesz a csúszós zempléni utakon.

Ha a defekt és a balszerencse elkerüli őket, odaérhetnek a top 5-be, ez lenne a cél, bár még mindig a tanuló fázisban vannak az R5-ös kocsival és a leendő ellenfeleik messze előttük járnak tapasztalatokban.

Vincze Ferkó szeretné odatenni magát a versenyen és bebizonyítani, hogy nem véletlenül lett magyar bajnok. Egy tét nélküli versenyen nagyon komoly tempót diktálhat, reméljük ez valami dobogós, vagy dobogó közeli eredményt fog hozni, hisz a többi ERC részt vevőnek igen nagy a tét. Bár Lukyanuk kiemelkedik a mezőnyből, de amilyen körülmények várhatóak, nem biztos, hogy az ő „győzelem, vagy halál” stílusa kifizetődő lesz.

A Ritmus Ase kiemelt partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Levi már tesztel

mihalyi.csaba

Menya újra rajtra kész

mihalyi.csaba

Mégsem lesznek zárt kapus versenyek

Hund Gábor