Gyorsasági Kamion

A dobogó a cél – bemutatták Kiss Norbert versenykamionját

Magyar csapat, magyar pilóta a kamion EB-n! Kiss Norbert és a Révész Truck Racing Team hivatalosan is bemutatta azt az MAN versenykamiont, mellyel a 2020-as sorozatban indul. A gyári versenymotorral szerelt, 1200 LE-s versenygép leleplezésére a Hungaroringen került sor.

Nagyon sokan dolgoztak azért, hogy ez létrejöjjön, köszönöm a Révész családnak, hogy létrehozták a csapatot. Sikerült már tesztelnem a kamiont, és nagyon pozitívak a benyomások. Több versenykamiont vezettem már, de eddig ez a legjobb! Motorikusan nagyon erős, a futóműnél pedig sikerült megtalálni az ideális beállítást, nagyon stabil és jól irányítható az autó. Minden segítséget megkaptam műszakilag is a Révész Cégcsoport munkatársaitól, úgy érzem egy ütőképes csapat állt össze, mellyel harcban lehetünk a dobogóért – mondta Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok.

A Révész Cégcsoport idén ünnepli alapításának 40. évfordulóját. Ezért is döntött úgy, hogy csapatot indít a kamion EB-n.

1980-ban alakult a szállítmányozással foglalkozó cégünk, több mint egy évtizeden keresztül én magam is vezettem kamiont, és régi vágyam volt, hogy saját csapatot indítunk az Európa-bajnokságon. A legjobb pilótával sikerült megállapodnunk, és remélem már az első, augusztus végi nyitófutamon jól sikerül a bemutatkozás – mondta Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa.


A kamiont Bakó Csaba, és megszokott szerelőcsapata készítette fel Nyíradonyban. A csapat vezetése bízik a sikeres szereplésben.

2019. telén döntöttünk az indulás mellett, majd két hónappal később már meg is állapodtunk Kiss Norberttel. Teljesen darabokra szedtük a versenygépet a megvásárlás után, és újra építettük. Remélem sokszor látja majd meg elsőként a kockás zászlót. Most egy autót indítunk, de nem titok, hogy jövőre szeretnénk segíteni az utánpótlás nevelést is, így egy másik kamiont is szeretnénk építeni – mondta Kozák Attila, a Révész TRT ügyvezetője.

A versenykamion megnyitóján Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is beszédet mondott.

Tudjuk, hogy vannak egyéni és csapatsportágak, de a XXI. században az autósport az egyik legnépszerűbb. Nagy öröm volt számomra, hogy létrejött ez a megállapodás a csapat és Kiss Norbert között. A sportolók számára fontos, hogy legyen mögöttük egy olyan team, mint amilyen itt van. Remélem az egész ország büszke lesz az eredményeikre – mondta Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.

A versenykamion tűzpiros színben pompázik, és a 40-es rajtszámot kapta.

VERSENYNAPTÁR 2020

MOST – 2020.08.29-30.
ZOLDER – 2020.09.12-13.
JARAMA – 2020.09.26-27.
HUNGARORING – 2020.10.17-18.
LE MANS – 2020.11.07-08.
MISANO – 2020.11.14-15.

Fotó: Kiss Norbi Média
Design: WOIMS

Érdemes elolvasni

Le Mans 2020: a halasztás tizenegy következménye

Hund Gábor

Az autósport kap ismét főszerepet Pécsett

Hund Gábor

Csehország két második helyet hozott Tim Gábornak

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!