ORB Rally 3 Sajtóanyag

A foglalkozás elérte a célját

Meglepően jónak titulálta a múlt heti futamon az új Fordot Jánosa Ákos és Rubóczky Attila. Még egy óvatos kis tesztelés a Salgó előtt, azt hadd szóljon az idei csata.

 

„Teszt jelleggel mentünk Domaházán, annak megfelelt a verseny, hiszen versenytempóban akartuk a Ford adottságait figyelgetni. Próbáltuk összehasonlítani a Peugeottal, és sokkal könnyebb vezetni, annak ellenére, hogy a futómű és a fék nagyon hasonló. Sokkal megbocsátóbb az autó, hibázhatsz abban, hogy hányas sebességben vagy, sőt inkább felül kell váltani a Forddal. Mentünk kategória első időt is, de aztán elvittem a lassítót… és picit visszább vettünk annak érdekében, hogy nehogy galibát okozzak, hiszen nem az volt a cél. Nagyon klassz kis verda, benne vannak a lehetőségek, a többit pedig majd nekünk kell hozzátornázni. Örülök, hogy Attilának is tetszik az új kocsi, teljesen fel van dobódva, ami úgy gondolom mindkettőnkre jó hatással lesz. Tehát túl vagyunk az első versenykilométereken, várjuk a Salgót, hogy ott mi vár ránk majd. Előtte még ismét tesztelünk, aztán belecsapunk az idei lecsóba” – nyilatkozta Ákos.

 

„Meglepően jó a Ford, kezesbárány a Peugeothoz képest, de természetesen barátkoznunk kell még vele. Az első gyorson sikerült egy első időt menni, tehát jó lesz ez, de nyilván a kitapasztalási időszakban leszünk még egy darabig. Arra tökéletesen megfelelt, hogy versenykörülmények között tudtuk kipróbálni, így már van egy kis viszonyítási alapunk. Kicsit megismertük a típust, és talán ezáltal nyugodtabban állhatunk majd a rajthoz a Salgón. Még be kell laknom a kocsit, amihez gyorsan kértem is pár apróságot, hogy ismét otthon érezzem magam, és minden kézre álljon a jobbegyben. A háromhengeres hang furcsa, ami csak etapon bántó a fülnek, mert nem ehhez vagyunk hozzászokva, de versenytempóban a kutyát nem érdekli, hiszen akkor kisimul és lehet vele repeszteni. Várjuk a Salgót, aztán elkezdjük belakni az autót” – mondta Attila

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: MGR Images

 

Érdemes elolvasni

Mi a terv? Zákányi János

Vörös Gergely

4 kérdés – 4 válasz: Mads Östberg

Hund Gábor

Nagy Attila: Orfűn tesztelünk a Salgó Rallye-ra

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató