A francia WRC futam a világ legnagyobb versenye lehetne

Oliver Ciesla, a WRC promótere szerint a világ legnagyobb versenye lehetne a francia futam, ha Korzikáról Franciaországba költözne.

Már javában zajlanak a jövő évi WRC naptár kialakításával kapcsolatos tárgyalások és a legutóbbi Jean Todt, FIA elnök és Oliver Ciesla WRC promóter közötti tárgyalás középpontjában Korzika állt.

“Nem szeretnék semmilyen negatív dolgot mondani a Korzika Raliról, és a szervezők munkájáról sem. Hiszen ez egy nagyszerű verseny. Azonban, ha a francia WRC futam Franciaországba költözne, akkor szerintem a világ legnagyobb futama lehetne. Nagyon sok, nagyjából fél millió néző lehetne akkor a versenyen, ami egy hatalmas szám. Korzika nagyon szép helyszínt biztosít jelenleg a versenynek, de egy sziget nem vonz akkora nézőszámot. Szeretném, ha ez a francia verseny minél jobb lenne. Jelenleg 9 millió euró bevételt eredményez a verseny, de ha Franciaországban lenne, akkor akár 50 millió is lehetne ez a szám, hiszen úgy még több betétprogramot is lehetne megrendezni.” – mondta Oliver Ciesla.

Dominique Serieys-t, a Korzika Rali versenyigazgatója azonban nem érdekelt abban, hogy a verseny elköltözzön a francia szigetről.

“Jelenleg már nem lehet a helyszínt megváltoztatni, hiszen három hónap múlva fény derül az új naptárra. Egy új verseny megszervezéséhez hat hónapra van szükség, így lehetetlen új helyszín kialakítása. Maradunk Korzikán, és azt szeretném, ha legalább 3 évig nem is változna ez.” – mondta Serieys.

A Francia Rali 2015-ben költözött Korzikára, miután az Elzászban tartott verseny finanszírozásával gondok adódtak.

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada