WRC

A Hyundai bevetette az új aero csomagot

Ott Tänak és Dani Sordo is a Hyundai i20 Coupe WRC új aerodinamikai csomagjával állt rajthoz a hétvégi portugál bajnoki futamon, a Serras de Fafe Rallyn, ahol természetesen értékelésen kívül teszt jelleggel versenyeznek.

“A Mexikó Rallyn már az új aerodinamikával indulunk – magyarázta a csapatvezető, Andrea Adamo. – Nem vagyok egy műszaki ember, ezért én is csak annyit tudok mondani róla, mint amennyi látszik, hogy a hátsó szárny oldalsó részét módosítottuk és az első sárvédőkön helyeztünk el kis szárnyakat. A megoldást már lehomologizáltuk, tehát nem itt teszteljük.”

Adamo azzal magyarázta a jelenlétüket a versenyen, hogy mind a két pilótájuknak felkészülési lehetőséget akartak biztosítani a Mexikó Rally előtt.

“Ott a Monte-Carlo Rallyn kiesett és még nem versenyzett murván az i20 WRC-vel, Dani pedig tavaly indult utoljára. Szerintem mind a kettőjüknek jót tesz Mexikó előtt egy kis bemelegítés.

Már tavaly is indítottunk WRC-t nemzeti bajnoki futamokon, az idén is ezt tesszük, nem csak Ott-tal és Danival, hanem valamennyi versenyzőnkkel.”

A Hyundai gyári pilótái közül Nikolay Gryazin is indul a versenyen, aki a cikk írásakor vezeti azt a Hyundai i20 R5-tel.

Érdemes elolvasni

Idén nem egy szokványos Finn Rallyt tartanak

Hund Gábor

Mikor lehet világbajnok Kalle Rovanpera? Jari-Matti Latvala és Harri Rovanpera tippelt!

Hund Gábor

Millener: A rallysportnak nem szabad kapkodni az új technológiák bevezetésével

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.