A Hyundai Neuville lábtörésétől tartott

Thierry Neuville szombati hatalmas balesete után a Hyundai Motorsport súlyos sérüléstől, lábtöréstől tartott. Szerencsére kiderült, hogy nagyobb sérülést nem szenvedett a belga versenyző a Chile Ralin.

Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC-je a második szombati szakaszon egy bukkanó után akadt meg és hét borulás után Gilsoul oldalára dőlve állt meg.

Gilsoul gyorsan kiszállt az autóból, Neuville a felborult autóban volt egy ideig. Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője azonnal mentőhelikoptert kért a baleset helyszínére súlyos sérüléstől tartva.

“Ilyen helyzetben nem lehetünk óvatosak. Az orvosi vizsgálatok egy ilyen balesetnél soha nem lehetnek elég gyorsak. Nem tudhatjuk, hogy van e belső sérülés. Gabriele Tarquini 2001-ben az Európai Túraautó bajnokságban szenvedett súlyos sérülést, akkori csapatomban, a Hondánál. Akkor alábecsültük a a sérülést és Gabriele kómába esett. Szerencsére most minden rendben van Thierryvel és Nicolas-val. Az autó bukócsöve megsérült, így holnap semmiképp sem tudna visszatérni Thierry a pályára. Sajnáljuk, hogy nem szerzünk pontokat, de lényeg, hogy a versenyzők relatíve jól vannak. Még sok verseny van a szezonból.” – mondta Andrea Adamo.

Thierry Neuville lába kisebb sérülést szenvedett, a belga versenyző mankókkal tért vissza a szervizbe, de a WRC+ kérdésére válaszolva biztosra vette, hogy ott lehet Portugáliában három hét múlva.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali