WRC

A költözés előtt próbál életben maradni a Svéd Rally

A Svéd Rally 2021-ben továbbra is Torsby központtal kerül megrendezésre, azonban a szervezők már új helyszínt is keresnek, ahol több hó lehet.

 
A Svéd Rallyn idén 18 szakaszból csupán kilencet sikerült megrendezni, de azok is inkább hasonlítottuk Walesre, vagy Finnországra, mint egy havas rendezvényre.
 
A svéd szervezők azért, hogy ez ne forduljon még egyszer elő, új helyszínt keresnek a versenynek, de jövőre még marad Torsbyban.
 
“Először is ki kellett derítenünk, hogy hol volt a legtovább hó a télen. – mondta Glenn Olsson, a Svéd Rally vezérigazgatója. Elsőként ez a legfontosabb tényező, majd jöhet a sport, a kereskedelmi tényező. Ki kell értékelnünk azt is, hogy hány néző várható az új helyen, mennyit kell utazniuk. Ugyanakkor fontos egy főszponzor bevonása is a rendezvény létrehozásába. Meg kell nézni a szállodai lehetőségeket. És persze van a sporttényező is, hogy mennyire vannak távol a szakaszok a szervizparktól, mennyi versenyző várható. Fontos 3600 sportbíró is, nélkülük nem tudjuk megrendezni a versenyt.”
 
A Svéd Rally idején még a hóhiány okozta a legnagyobb problémát, azóta azonban nagyot változott a helyzet.
 
“Azt hittem, hogy az év során a Svéd Rally lesz a legproblémásabb verseny, de amikor látod, hogy mi a helyzet most, egész szerencsésnek érzed magad, hogy csak a hóhiány jelentett problémát. Csak 6 hete volt a verseny, mégis hatalmasat változtak a körülmények. A Svéd Rally esetében is túl kell élni a válságot, mert mi nem kapunk több milliós állami segítséget. Ezért is fontos, hogy jövőre még maradjon a mostani központ, Torsbyban.”

Érdemes elolvasni

Januártól dübörögnek a 2022-es WRC-k

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor