A Korda Racing Kiss Ferenccel ment a Lausitzra

Egyik kedvenc versenyével, a németországi Lausitz Rallyval kezdte a novembert a Korda Racing, a csapat Skoda Fabia R5-ösével Kiss Ferenc és Patkó Gergely szállt harcba a nemzetközi mezőnyben.

 

Idei második versenyére készült a korábbi kétszeres elsőosztályú magyar bajnok. pilóta, Kiss Ferenc és navigátora, Patkó Gergely. Fefe az idei évben két nemzetközi versenyt tervezett a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével, és ahogy legutóbb a Bohemia Rallyn, ezúttal is roppant erős nemzetközi mezőnybe csöppent. A német nemzeti bajnokság idei utolsó állomására érkeztek párosok Nagy-Britanniából, Oroszországból, Lengyelországból, Olaszországból, Csehországból, Dániából és Norvégiából is. A Lausitz Rally mindazonáltal a Korda Racing kedvenc versenyei közé tartoznak, 2010-ben Korda Erik és Penderik László az abszolút harmadik helyet is megszerezte egy Subaru Impreza S12B WRC-vel.

 

Kiss Ferenc utoljára tavaly nyáron állt rajthoz murvás versenyen, a Skodával pedig még sosem, így egy héttel a verseny előtt egy rövid teszten kezdte meg az ismerkedést. A Fabia laza talajon is hamar elnyerte a pilóta tetszését, aminek már a verseny első napján meg is lett az eredménye. Fefe a pénteki négy gyorsasági szakaszon kétszer is megszerezte az abszolút harmadik helyet, a szombati napnak pedig az ötödik helyről kezdhetett neki. A magyar páros a verseny másnapján újabb hat gyorsasági szakasszal birkózott meg sikeresen, mialatt még egy helyet sikerült előre lepni, így az abszolút negyedik helyen zárta a ralit.

 

”Gratulálok a srácoknak, szép eredmény ez a negyedik hely!” – mondta Korda Erik a verseny végén. „Bevallom, egy kicsit irigykedtem Feféékre, mert a Lausitz Rally az egyik kedvenc versenyen, nagyon sok szép emlékem van erről a raliról, nagy örömmel tértünk ide vissza. Ha megnézzük az előzményeket, hogy Fefe az elmúlt tíz évben hány murvás versenyen ment, hogy alig van tapasztalata az R5-ös autóval, és hogy milyen ellenfelekkel kellett megküzdenie abszolút elégedettek lehetünk. Az autó most is szépen muzsikált, a srácok remekül dolgoztak, a verseny idén is szuper volt, úgyhogy a Lausitz továbbra is a szívünk csücske! Természetesen most sincs megállás, nyakunkon az évad egyik legfontosabb versenyen, a jövő hétvégi Nyíregyháza Rallyn a magyar bajnokság dobogós helyeiért szállunk harcba!”

 

A 21. Int. ADMV-Lausitz-Rallye végeredménye:

1. Kreim/Christian, Skoda Fabia R5 1:31:39,3

2. Kahle/Doerr, Skoda Fabia R5 +13,0

3. Orsak/Zakova, Ford Fiesta R5 +42,5

4. Kiss/Patkó, Skoda Fabia R5 +3:15,0

 

http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

 

A Korda Racing együttműködő partnereinek köszöni a segítséget!

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali