A következő megálló: Opatija

Március elején állt legutóbb, és idén először rajthoz Hideg Krisztián és Kerék István. Míg ők pihentek, a Skoda Fabia R5-ösük gyűjtötte a kilométereket és a sikereket – többek között a Miskolc Rallyn. A horvát rallybajnokság azonban újabb állomásához érkezett, a hétvégén rendezik meg ugyanis a 28. Opatija Rallyt. A kicsi Monte Carlónak tartott versenyen Hidegék újabb dicsőséget szeretnének szerezni az autóval.

 

Hideg Krisztián: Idén már 5. alkalommal állunk rajthoz az Opatija Rallyn, amit eddig már kétszer sikerült is megnyernünk. Így azt hiszem, nyugodtan mondhatom, hogy elég jól képben vagyunk ezzel a versennyel – vagy legalább is eddig képben voltunk. Idén ugyanis szigorúan titkosak a pályák, senki nem tud róluk semmit. Bízom benne azért, hogy túl sok újdonság nem vár ránk, bár annak is megvan a pikantériája, ha teljesen ismeretlen terepet jelölnek ki ezúttal számunkra, hiszen akkor derülnek ki igazán az erőviszonyok. A tavalyihoz hasonló lesz most is a menetrend: az első napon ugyanazon a rövid szakaszon megyünk majd kétszer, másnap pedig három különböző gyorsaságit kell teljesítenünk 3-3 alkalommal. A mezőny igen erősnek tűnik, hiszen sok R5-össel neveztek be erre a fordulóra – köztük rengeteg magyar rallys is.

Nagyon várjuk a hétvégét, mert a zágrábi futam mellett az Opatija Rally a másik nagy kedvencem. Kiváló szervezés keretein belül kitűnő pályákon zajlik a verseny, ráadásul gyönyörű környezetben. Nem véletlenül hívják kicsi Monte Carlónak… Én is érzem, tapasztalom a hasonlóságot.

Ami egy kicsit bosszant, hogy nagyon rossz időt mondanak a hétvégére. Fagyoskodtam mostanában épp eleget a fiam, Ádám gokartversenyein, így bíztam benne, hogy most már nem kell. De úgy látszik, a nyárra még egy picit várni kell…

A Skoda Fabia R5-ösünkkel a Miskolc Rallyn is mentek, és dobogós helyezést értek el vele. A technika tehát akár képes lehet a győzelemre is Opatijában, de remélem, hogy mi is legalább a dobogón tudunk végezni vele. De titkon még egy kicsit előrébb várom magunkat…

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto.hidegrallyteam@gmail.com

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali