Magazin

A MÁSODIK GENERÁCIÓS HERCZIG

Tavaly még rallykrosszban láthattuk versenyezni, az idén viszont egy R2-es Ford Fiesta volánja mögött a rally 1-ben debütálhat Herczig Patrik, a többszörös magyar bajnok, Herczig Norbert fia. A büszke, de ugyanakkor aggódó apukát kérdeztük.

Részlet a Rally Café 2020. márciusi számában megjelent cikkből.

Három évvel ezelőtt kezdett rallykrosszozni Herczig Patrik, aki 2017-ben és 2018-ban még a junior bajnokságban versenyzett, 2019-ben pedig STC –1600-ban bajnok lett, ami után édesapja nyomdokaiba lépve a rallyban folytatja pályafutását.

„Nagyon nem szerettem volna, hogy Patrik ezt a sportágat válassza – mondta Herczig Norbert. – Amikor elkezdett rallykrosszozni, akkor azt gondoltam, hogy ezzel kipipáltuk az autósportot, de nem így lett. Megmondom őszintén, nem vagyok nyugodt, de azért mentem bele abba, hogy rallyzzon, mert tudom, hogy nagyon éretten gondolkozik és csak azt csinálja meg, amiben biztos.“

Herczig korábban a Rally Cafénak is nyilatkozta, hogy egy csapat felállításán gondolkozik, ahol fiatal tehetségek pályafutását segítené. Azonban ezt nem tervezte ilyen hamar.

„Nem, Patrik versenyzése ettől teljesen független, bár az is igaz, hogy a Herczig Autósporton keresztül sok segítséget kap és ennek a csapatnak az előszele így hamarabb valósul meg. Azt viszont el kell mondanom, hogy nem én akartam, hogy versenyezzen és nem is a saját álmomat akarom megvalósítani Patrikon keresztül.

Nekem már az is nagy dolog volt, hogy egy Skoda Favorittal elkezdhettem versenyezni, nem is álmodtam arról, hogy akár egyszer is magyar bajnok tudok lenni, arról pláne nem, hogy ez többször is sikerül majd. Az hogy a rally-Európa-bajnokságon fogok indulni pedig az álmaimban sem gondoltam. Idáig sokszorosan túlteljesítettem az álmaimat.”

A teljes cikket a Rally Café 2020. márciusi számában találod, amit azonnal elolvashatsz itt, a Digitális Rally Caféban.
A Rally Café 2020. márciusi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

Érdemes elolvasni

Bútor Robi időgépével a címlapon megjelent a Rally Café

mihalyi.csaba

Felgyorsultak a magyarok, de mitől lettek ennyire jók?

mihalyi.csaba

Megjelent a Rally Café 2021. májusi száma

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.