Ajánlott ORB Osváth Péter Rally Sajtóanyag

A Mecsek nagyszerű volt, de a Lőtérnél nincs feljebb!

Abszolút ötödik hely a Mecsek Rallye-n, két látványos megmozdulással megfűszerezve. Röviden így lehet összefoglalni Osváth Péter és Papp Tamás június végi hétvégéjét, de a fiúknak nincs idejük hátradőlni, hisz a hétvégén a Székesfehérvár – Veszprém Rallye következik.

“Míg a Salgón volt olyan gyorsunk, ahol volt kimaradás, addig Pécsen egyenletesen jó teljesítményt nyújtottunk, szóval sikerült ismét fejlődni egy kicsit.” Kezdett bele az elemzésbe Osi. A Skodás páros tempójára nem lehetett panasz, sőt! Orfűn, a második nap, az első körben le-, majd kiugrattak egy tisztásról.

Osváth Péter – Papp Tamás, Skoda Fabia Rally 2, 54. Mecsek Rallye: Kisvaszar

“Jól fel volt írva, de egy kicsit túl hevítettem a dolgot.  Szerencsére volt menekülési lehetőség, amit ki is használtunk. Azt a jobbost harmadikban forduljuk. Be volt írva, hogy kint van a gumi és hogy megtörik a vége, illetve szűkül is. Minden infót megkaptam, de úgy kérette magát a kanyar, hívogatott. Szóval kicsit túl vállaltam.”Osváthék a második körben, Orfűn ismét bemutatták a mutatványukat, igaz ez alkalommal 2 kanyarral lejjebb estek be.

“Ez konkrétan a célban volt, mert megbeszéltük, hogy gyorsan átmegyünk rajta, de sok lett. Szerencsére onnan is kijöttünk és mentünk tovább. Mázlink volt, mert mindkét alkalommal volt menekülési lehetőség. Szerencsénk volt, de tettünk is érte, mert fel voltunk készülve, foglalkoztunk a kocsi beállításával, ami megint csak jobb lett és én is jobban feszítem. Összességében jobb a helyzet, amivel nagyon elégedettek is vagyunk!”

Osváth Péter – Papp Tamás, Skoda Fabia Rally 2, 54. Mecsek Rallye: A célban volt oka mosolyogni a fiúknak!

A Mecsek Rallye viszont már a múlt és következik Peti és a csapat kedvenc versenye, a murvás, Székesfehérvár – Veszprém Rallye.

„Remélem át tudom venni a legtöbbet menő címet a Lőtéren. Matics Misi nem indul, úgyhogy szeretném átvenni a vezetést. Ollé Sasa, Bútor Robi és Keszler Matyi bácsi ugyan előttem vannak 1-1 részvétellel, de ha beleveszem a terep ralit is, már én vezetek. Egyébként ezért versenyzek majd még 2-3 évet a Lőtéren, hogy baromi sokat kelljen menni valamelyik ifjú titánnak, hogy meg tudja dönteni a rekordomat! A mostani kiírásban egyébként nagyon jó pályák vannak. A Lőtérnél nincs feljebb, de Hegyesd és Kislőd is hibátlan.”

Osváth Péter – Papp Tamás, Skoda Fabia Rally 2, Királyszentistván Teszt: Murván is igyekeznek kihozni a legtöbbet a lehetőségeikből.

Komoly melót tett abban a csapat, hogy aszfalton meglegyenek a megfelelő beállítások a Skoda Fabia Rally 2-höz, de mi a helyzet a murvával?

“A kocsi jó, bízok benne, hogy tudjuk tartani a lépést. Kedden teszteltünk Királyszentistvánon, jó az előérzetem. Muszáj menni és dolgozni, ha eredményesek akarunk lenni, nincs más lehetőségünk! Az eredményekhez hozzátartozik a sok munka, amit beletettünk. Kell a teszt és az ott elvégzett munka. Tök máshol tartunk, mint ahonnan elindultunk, ráadásul, ha van eredmény, akkor meg még szívesebben tesz újabb és újabb erőfeszítést az ember!”

Fotók: Kollár Sportfotó, Béres Gábor – Rallye Dream

Érdemes elolvasni

Csomós Mixi és Nagy Attila az első duplázók

Vörös Gergő

Fotóalbum: Székesfehérvár-Veszprém Rallye 2021

Vörös Gergő

I. Babarci Lada Show

Vörös Gergő

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.