ORB ORC

A Mecseken dőlhet el az abszolút bajnoki cím

Vincze Ferenc idei negyedik győzelmét szerezte, miután megnyerte a hétvégi Ózd Rallyt. A fiatal skodás előnye így 63 pontra nőtt, amiből akár 23-at is veszíthet a Mecseken, akkor is bajnok.
 
Vincze Ferenc és Igor Bacigal idén kirobbanó formában van, mind a négy aszfaltos versenyt megnyerte, csupán Veszprémben, murván nem ért célba.
 
A négy győzelme során most hétvégén, Ózdon 40 pontot gyűjtött, tehát maximális pontszámmal távozhatott, így előnye 63 pontra nőtt. Vincze az egyetlen, aki eddig mind a 40 pontot meg tudta szerezni egy versenyen. A Mecseken és jelen információk szerint Nyíregyházán is összesen 80 pont lesz szerezhető, így Pécsett Vincze Ferenc megszerezheti első bajnoki címét, Igor Bacigal pedig a negyediket, ha legalább 40 pontot megőriz előnyéből.
 
A Rallye1 második helyén Velenczei Ádám és Zsiros Gábor áll 88 ponttal, ami a minuszolás után 77, míg a harmadikon Hadik András és Kertész Krisztián, valamint Deák Attila 87 pontot gyűjtve áll.
 
A most tesztbaleset miatt nem induló Balogh János és Holczer Dániel eddig 78 pontot szerzett, amivel 73 pont a hátránya, de a most nullázó Turán Frigyes és Bagaméri László is lehet még bajnok matematikailag az eddig megszerzett 74 pontjával.
 
A Rallye1 abszolút bajnok esélyeseinek állása 5 verseny után
1 Vincze Ferenc, Igor Bacigal Skoda Fabia R5 151 pont (minuszolva 151 pont)
2 Velenczei Ádám, Zsiros Gábor Citroen C3 R5 88 (77)
3 Hadik András, Kertész Krisztián, Deák Attila Ford Fiesta R5 87 (87)
4 Balogh János, Holczer Dániel Skoda Fabia R5 78 (78)
5 Turán Frigyes, Bagaméri László Ford Fiesta R5 74 (74)
Az ORC állása jóval szorosabb, mint a Rallye1-é.
 
Itt Dudás Gergely és Szabó Krisztián eddig 111 pontot gyűjtött, a legrosszabb eredményt nem számítva pedig 7-tel van kevesebbje.
 
A második helyen álló Matics Mihály és Német Gergely Egert minuszolta, így jelenleg 99 pontja van.
 
A harmadik helyen minden pontot figyelembe véve a Rally Café Racing versenyzői, Maricsek Miklós és Bán Viktor állnak 96 szerzett ponttal, azonban minuszolva már csak 84 pontjuk van, amivel Hevesi István 2 ponttal megelőzné, mert neki Egerben már volt egy minuszolása.
 
Az ORC ötödik bajnokesélyese, Rongits Attila és Hannus László, akik eddig 90 pontot gyűjtöttek, de minuszolva csak 80 pontjuk van.
 
A bajnokesélyesek közül éppen a kétszeres bajnoknak és címvédőnek van a legkisebb esélye, Gyarmati Ariel és Kocsis György hátránya 38 pont.
 
Izgalmas Mecsek Rally elé nézünk tehát, ahol 2017 után ismét eldőlhet a Rallye1 abszolút bajnoki cím, míg az ORC-ben valaki nagyon közel kerülhet hozzá.
 
A Rallye1 abszolút bajnok esélyeseinek állása 5 verseny után
1 Dudás Gergely, Szabó Krisztián Mitsubishi Lancer Evo IX 111 pont (minuszolva 104 pont)
2 Matics Mihály, Németh Gergely Mitsubishi Lancer Evo IX 99 (99)
3 Maricsek Miklós, Bán Viktor Mitsubishi Lancer Evo IX R4 96 (84)
4 Rongits Attila, Hannus László Mitsubishi Lancer Evo IX 90 (80)
5 Hevesi István, Józsa Péter Mitsubishi Lancer Evo VI 86 (86)
6 Gyarmati Ariel, Kocsis György Mitsubishi Lancer Evo IX 73 (73)

Érdemes elolvasni

Dudás Gergő négy különböző autóval indul

mihalyi.csaba

Citroën Rally Team Hungary 2020 – új szezon – új páros!

Hund Gábor

MINDEN, AMIT ÉRDI TIBORRÓL ÉS IFJ. ÉRDI TIBORRÓL EDDIG NEM TUDTÁL

mihalyi.csaba