WRC

A Mexikó Rally utáni megbeszélés volt a kulcspillanat

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke értékelte az idei WRC szezont és a gyártói vb cím megvédését.

 
“Viharos év volt és valóban megváltozott a világ 2020-ban. – mondta Andrea Adamo a szezonról. A világjárvány miatt kialakult globális helyzet mindenkit érintett és az emberi szükségleteket kellett előtérbe helyezni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a helyzetet a csapat kezelte. Mindig készen álltak a versenyekre, a tesztekre és, hogy ott a maximumot nyújtsák. Megalázkodom az egész csapatunk szemlélete előtt.”
 
– Mennyire volt fontos a Montén megszerzett győzelem?
– Az akkor mutatott örömöm azt hiszem, jól mutatja, hogy mennyire volt fontos a csapattagoknak és nekem is. Gyerekkoromból jól emlékszem erre a versenyre, ezért is volt nagyszerű, hogy Thierry Neuville és Nicolas Gilsoul nyerni tudott. Tökéletesen indult a szezon.
 
– Három Hyundai páros tudott idén nyerni, de hogy tudtak a versenyzők egymással együttműködni?
– A legjobb dolog 2020-ban az volt, ahogy a versenyzőink együtt tudtak dolgozni. Mindannyian megosztották egymással a tapasztalataikat és együtt fejlesztették az autót, ami végül a második gyártói címhez vezetett. Nagyon hálás vagyok nekik az idén nyújtott teljesítményükért.
 
– Mi volt a kulcspillanat a vb cím megvédéséhez vezető hosszú úton?
– A Mexikó Rally után összehívott megbeszélés. A versenyt követően több órán át tartó megbeszélést hoztunk létre, mely alatt mindenki elmondhatta azokat a dolgokat, melyek szerinte nem működtek jól. Nagyjából 5 órás volt a megbeszélés. Világosan feltérképeztünk minden területet, melynél javítani kellett, és kiderült, miként adhatunk még jobb autót versenyzőinknek. Nyílt és őszinte megbeszélés volt, melynek tapasztalataival a karantén időszaka is jobban telt. A leállás után Észtországban kettős győzelemmel tértünk vissza.
 
– Mit hoz a jövő?
– Fontos átgondolni az elért eredményeket, de már most a Montéra és 2021-re kell készülnünk. Idén láthattuk, hogy nagyon szoros a gyártók bajnoksága, így nem lehet sokáig ünnepelni és pihenni, ha jövőre harmadszor is bajnokok szeretnénk lenni.

Érdemes elolvasni

Tanak: Mindenki üres lappal kezdheti az új korszakot

Hund Gábor

Neuville: Örömmel folytatom a közös munkát

Hund Gábor

Hivatalosan is visszatérhetnek a nézők!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.