WRC

A Michelin havazásra is készül Monzában

Természetesen már Monzában sincs nyári időjárás, és mivel december már téli hónap és egyre hidegebb is van, a Michelin téli gumikat is visz a WRC szezonzárójára.

 
A Monza környéki hegyekben már hó is található, és az óvatosság miatt egy negyedik gumi fajta is elérhető lesz a Monza Rallyn a versenyzők számára, ez pedig a téli gumi, melyet a Montén is használt a mezőny.
 
Normál esetben három fajta gumi közül választhatnak a versenyzők: száraz idő esetében a kemény és lágy, esőben pedig a vizes gumit.
 
“Elmondtuk az FIA-nak, hogy a csapatok aggódnak a szombati, Bergamotól északra fekvő szakaszok miatt. – mondta Arnaud Remy, a Michelin rally menedzsere. Ezért úgy döntöttünk, hogy havas gumikat is viszünk magunkkal, melyek szög nélküliek. Ez lesz az utolsó versenyünk és nem szeretnénk kockáztatni, ha nem kell használni, akkor sem probléma, de legalább rendelkezésre áll, ha kellene.”
 
Remy szerint az nem okoz majd problémát, hogy murvás részek is lesznek a pályákon.
 
“Gumijaink a német Panzerplattén már igazolták, hogy a murvát csak egyszerű szennyeződésként kezelik. Néhol persze óvatosan kell majd menni, de ettől még nem kell murva gumit használni.”

Érdemes elolvasni

A Toyota már ekkor tesztelné 2022-es autóját

Hund Gábor

László Zoltán jelenti a Monte pályabejárásáról

Hund Gábor

Millener: Készen állunk a Monte kihívásaira!

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató