WRC

A nyár közepén folytatódik csak a WRC

Ahogy az várható volt, elhalasztásra került a portugál és az olasz WRC futam is a koronavírus miatt, így júliusban, Kenyában folytatódhat leghamarabb a szezon.

Az F1-ben már hétfőn elhalasztották a szezonkezdetet június közepére, így valószínű volt, hogy a WRC-t is eléri a további halasztás.
 
Kedd este meg is született a döntés a májusi portugál és a júniusi szardíniai WRC futam halasztásáról.
 
Mindez azt jelenti, hogy Mexikó után legalább négy hónapos szünet lesz a júliusi Safari Rallyig.
 
“Mindenki azon dolgozik, hogy az elhalasztott versenyek minél előbb új helyet találjanak a naptárban a koronavírus-járvány után. Ehhez azonban figyelembe kell venni a logisztikai lehetőségeket, a versenyzők utazási lehetőségeit és az adott futamnak helyet adó országban kialakult helyzetet is” – mondta Oliver Ciesla, a WRC promótere.
 
Az idei WRC szezon során egyedül a Monte volt probléma nélkül megtartható, Svédországban a hóhiány veszélyeztette a versenyt, míg Mexikóban a koronavírus miatt kialakult utazási nehézségek miatt törölni kellett az utolsó napot.
 
Argentína a járvány miatt Portugáliához és Olaszországhoz hasonlóan el lett halasztva, míg Chile az ősz végén kialakult belpolitikai zavargások miatt lett törölve.
 
A Safari Rally július 16-19-e között kerül megrendezésre, azonban a koronavírus-járvány éppen most kezd elhatalmasodni Afrikán…

Érdemes elolvasni

Januártól dübörögnek a 2022-es WRC-k

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor