ORC Rally

A rali a világ legjobb dolga

A licences kategória negyedik helyén végzett Maricsek Miklós és Bán Viktor az orfűi Teszt Ralin, ahol egyben a leggyorsabb Mitsubishivel versenyző páros is voltak.

A Rally Café Racing párosának azonban ennél sokkal fontosabb volt, hogy végre versenyezhettek.

„Nagyon jó volt a hétvége – mondta Maricsek Miki. – Csütörtökön este mentünk le a műhelybe, ahol előbb ki kellett találni, hogyan tudom a még nem tökéletesen működő lábamat behajtogatni a bukócsövek közé.

Nem volt egyszerű, de hamar találtunk rá megoldást, aztán segítettem felmatricázni az autót. Tulajdonképpen én már akkor megérkeztem.

Pénteken a csapatunk N-es Mitsubishijével tréningeztem, ez is fokozta a rali feelinget. Szombaton, az első rajt előtt rendesen izgultam. A Nyíregyháza Ralin ültem utoljára R4-es autóban, nem tudtam milyenek lesznek a féktávjaim, milyen tapadásra számíthatok, de aztán ment minden, mint a karikacsapás.

Az első gyorsaságin mindjárt ötödik időt autóztunk, aztán feljöttünk a harmadik helyre, végül több R5-ös autó között negyedikek lettünk, amire nagyon büszke vagyok.

Elmondani nem tudom, milyen jó volt a téli szünet után újra ralis közegben lenni, elrajtolni a Mitsubishivel. Sokadszorra is beigazolódott, hogy a rali a világ legjobb dolga.

Nagyon feltöltött ez a pár nap és már alig várom a szezonnyitó Eger Ralit.“

 

photo: MGR Images

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 45. rész – Király Gábor

Hund Gábor

Vasárnap irány Szabadszállás

Hund Gábor

Őszre került a legendás verseny

Hund Gábor