Rally 2

A Rally2 nem tágít – közlemény

A Rally2-es versenyzők újabb közleményt adtak ki, amelyet teljes egészében alább olvashattok.

Tisztelt Szakág, tisztelt elnökség, tisztelt érintettek!

Az elmúlt időszakban felmerültek kérdések amik egy részét az előző közleményekben olvashatott minden érintett fél. Az elnökség és az RSB egy ülés keretében biztosítottak minket a problémáink valóságos voltáról és arról, hogy közösen ezt mind meg tudjuk oldani. Kaptunk egy időpontot és elmentünk tárgyalni. Ezen a tárgyaláson a felmerült kérdésekre választ és alternatív megoldást nem kaptunk, a találkozón uralkodó hangulat kizárt mindenféle kölcsönösen elfogadható megoldási javaslatot.

A tárgyalás óta még jobban kiszorítottak minket, hiszen a Komlón megrendezésre kerülő verseny időpontja eltolódott. Az új időpontot (10.03) mindössze két hét választja el a 3. Rally Hungary (10.22) és a 2. Pálháza Rally (10.22) időpontjától. Az így kialakult mindössze két hét három különböző versenynek adna időpontot. Az előzőekben már jeleztük, hogy egy ennyire zsúfolt és ennyire nagy rendezői kapacitást igénylő, versenyekkel teletűzdelt hónap általában az R2 társadalom kárára megy, mert nem megfelelő a rendezvények bonyolítása és minősége.

A sporttanács 93/ST/2021.07.03 rendelkezése a versenyek milyen időponthoz kötött áthelyezését illetve lemondását teszik lehetővé más rendezők, vagy más rendezvények esetében? Ez a kérdés sarkalatos az októberi zsúfolt versenynaptár szempontjából, mert a versenyzőknek tudniuk kell, hogy egy esetleges 2. Pálháza Rally lemondásával milyen időpontig kell számolniuk.

Az R2 jövője milyen módon fog alakulni a következőkben, hiszen jelenleg a romlás irányába sodródik. Ez a romlás azért taszítja hátrányos helyzetbe ezt a társadalmi réteget, mert az észrevételeinket fel mertük tenni és javító szándékkal, jóhiszeműen, segítséget várva fordultunk az elnökséghez és az RSB-hez? 

A jelenlegi helyzet ellent mond és ellenkezik a rally társadalom tagság érdekeivel. Milyen lobbi tevékenységet folytat a szövetség, az RSB és az elnökség azért, hogy helyes mederbe kerüljön a folyamat és újra legyenek jó minőségű R2 versenyek?

Legjobb tudomásunk szerint a gumis szerződések évi 10 millió Ft nettó költsége az utánpótlás nevelésére és biztonsági kérdések megoldására volt fordítva, ami az MNASZ által rendszeresen publikálva volt. Az utóbbi 2,5 évben ez nem volt elérhető. Ez a folyamat miért szűnt meg? 

A névadó szponzori szerződések milyen kötelezettséget rónak a versenyzőkre és ez innen befolyt összegek mire vannak fordítva? Az MNASZ mint társadalmi szervezet miért nem közli ezeket a közérdekű információkat? 

A nevezési díj fejlődése a versenyzők számára elfogadottak, hiszen aki befizette azokat és elindult versenyen az elfogadta az idén jóval magasabb díjakat. Ez az árszínvonal fejlődés miért nem tükröződik a versenyek színvonalán is?

Rally társadalom

2021.07.08

Érdemes elolvasni

Galéria: Vértes Rally 2021-Kollár Sportfotó

Hund Gábor

Vértes Rally 2021 – Minden infó egy helyen

Hund Gábor

Rally2 helyett Rally3 a Pálháza Rallyn

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.