WRC

A rekordokat döntő Loeb büszke a Török Rally után

Sébastien Loeb vezető és dobogós helyével is rekordokat döntött a Török Rallyn.

 
Sébastien Loeb pénteken megnyerte a második szakaszt, amit követően vezette a Török Rallyt, végül pedig a harmadik helyen zárt, így dobogóra állhatott. A kilencszeres világbajnok ezzel a teljesítménnyel a legidősebb éllovas és dobogós is lett a WRC történelmében.
 
“Volt néhány hullámvölgyünk hétvégén. – mondta Sébastien Loeb. Nagyon nehéz verseny volt, és nagyon nehéz volt a gumiknak is. Meglepett, hogy vezetni tudtam a versenyt péntek este. Próbáltam sietni, hogy jó legyen a rajthely a folytatásban, hihetetlen érzés volt, hogy a verseny élén tudtam állni. Másnap reggel rossz volt a gumi választásunk és hátrányba kerültünk az élmezőnnyel szemben. Délutánra sikerült jobb gumit választani. Vasárnap sokat küzdöttem a porban. Az első szakaszon, amikor hallottam, hogy szinte mindenki defektet szedett össze, igyekeztem biztonságosabban menni, majd mi is defektet szereztünk. Semmit nem láttam a porban, hogy mi okozta a defektet. Szerencsére sikerült folytatni a versenyt és végül sikerült dobogóra állni. Nagyon örülök az eredménynek, ez jó eredmény a Hyundainak is.”
 
Sébastien Loeb WRC karrierjének folytatását illetően még nem született döntés.
 
“Mindig megkérdezik, hogy mi lesz a jövőben és mindig ugyanazt tudom mondani. Még nem beszéltünk erről. Nagyon élveztem a versenyt és nagyon jól szórakoztam. Büszke vagyok, hogy harcolni tudtam az élmezőnnyel. Ez azonban nem számít semmit a jövőt illetően.”
Fotó: Red Bull

Érdemes elolvasni

A Pirelli rallysport történelme (videó)

Hund Gábor

Ocon: Az álmom valósul meg a Montén

Hund Gábor

Lappi: Rovanpera egy versenyt biztosan nyer 2021-ben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató