ORB Rally Sajtóanyag

A Salgó Rally-n szeretnénk egy helyet előre lépni.

A Salgó Rally-n a hetedik helyet veszi célba Osváth Péter és Papp Tamás. A Skoda Fabia Rally 2-vel versenyző duó egy egész napos teszttel a háta mögött és új beállításokkal vág neki a Mercurius Rally1 Bajnokság harmadik futamának.

Osi kedvenc magyarországi pályái közül, a top3-ban van a Salgó Rally leghosszabb szakasza, de Papp Tomi is pontosan így vélekedik erről a 16.8 kilométerről:

“Cered az iszonyatosan jó! Kanyar-kanyar hátán, igazán embert próbáló minden téren. Nagyon meg kell találni az egyensúlyt, hogy a gumikat beoszd, de azért gyorsan is legyél. Illetve nagyon jó lenne végre egy olyan futamot teljesíteni, ahol az időjárás nem szól bele a hétvége történéseibe. Ha végre nem azon kell gondolkodni, hogy esik-e, vagy hogy kell-e vizes abroncsot betenni az autóba, az zseniális lenne, de talán végre így lesz.”

Osváth Péter – Papp Tamás Skoda Fabia Rally 2 EVO

A Salgó előtt egy egész napot tesztelt a csapat, hogy a legutóbbi két futamon hozott nyolcadik helyen és a sebességükön is javítani tudjanak egy kicsit.

“A teszt tök jó volt, állítottunk a kocsin, főleg a futóművel foglalkoztunk, a kirugózással, illetve magasságot állítottunk. Mértük az időket, így láttuk, hogy azonos körülmények között, más beállításokkal, mi a különbség és talán azt mondhatom, hogy találtunk egy jó vonalat, a megfelelő irányba indultunk el. Eredmények tekintetében az lenne a cél, hogy az ózdi pozíciónkon javítsunk egyet, a hetedik hellyel tökéletesen elégedettek lennénk. Az autó teljesen makulátlan, a csapat maximálisan felkészítette, ha minden adott, nem kapunk defektet, akkor ez teljesen reális elvárás. Ezt pedig látatlanba aláírnánk.”

Fotók: Kollár Sportfotó

Érdemes elolvasni

Megkérdeztük a Mecsek Rallyn induló versenyzőket

Hund Gábor

Salgóról a Mecsekre, avagy raliról ralira

Hund Gábor

Hibázásnak nincs helye

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.