A sportbíró hibázott Chilében

A sportbíró hibájából rajtolt Thierry Neuville túl korán és kapott később piros zászlót a Chile Rali 2. szakaszán. A Hyundai belga versenyzője elégedetlen a megállapított idővel.

Az FIA raliigazgatója, Yves Matton elutasította a válaszadást a 2. szakaszon történt incidenssel kapcsolatban, arra hivatkozva, hogy előbb a biztonsági delegáció vezetőjével, Michele Moutonnal kell beszélnie.

A Chile Rali második szakaszán Thierry Neuville a kiírásnak megfelelően rajtolt el, azonban az egy nullás autó még csak a 30.7 km-es pálya felénél volt, ezért piros zászlót kapott a belga versenyző, később pedig Sébastien Ogiervel újra indult a szakasz, a Hyundai pilótája, a hatszoros világbajnok idejét kapta.

Az Autosport.com-nak egy szervező magyarázta el az esetet.

“AZ FIA nem erősítette meg, hogy készen áll e a szakasz a versenyre, ezért elrajtoltattuk Thierry Neuvillet, aki a megfelelő idő szerint rajtolt.” – mondta a forrás.

Thierry Neuville végül Ogier idejét kapta, ami 6.6 másodperccel lassabb volt Ott Tanak eredményénél, holott a pálya legelső részidejénél még gyorsabb volt az észtnél.

“Ha biztonsági problémák vannak, akkor valóban meg kell állítani a szakaszt, de akkor a normális időt kell adni a versenyzőnek. 1.3 másodperccel gyorsabb voltam az első részidőnél Tanaknál, majd a megállapított idővel 6.6 másodperces hátrányt szenvedtem.” – mondta elégedetlenül Neuville.

“Délelőtt Thierry nagyon jó teljesítményt nyújtott. Természetesen a többiek panaszkodhatnak, hogy a 2. szakaszon megóvhatta gumijait, azonban ez délután visszaüt, hiszen a többiekkel ellentétben nem versenytempóban teljesítette a szakaszt.” – mondta Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali