Magazin Rallye1

A titkos esélyes

A 19 éves Hangodi Bendegúz tavaly, a Mecsek Rallyn rakta le névjegyét a rallyban, miután az első kör végén vezette az RC4-es kategóriát. Az idén kiegyensúlyozottabb szezonra készül és ha ez összejön, a Peugeot Kupa egyik esélyese lesz.

A rallykrosszban már évek óta tudjuk, hogy van egy fiatal tehetség, aki előbb-utóbb megérkezik valamelyik szakágba. Hangodi Bendegúz 2018. decemberében debütált a raliban, tavaly egy megpróbáltatásokkal teli szezont futott a rally 1-ben, de sokat tanult és az idén már komoly tapasztalatokkal felvértezve törhet akár a Peugeot Kupa bajnoki címére is.

A Hangodi családban, a versenyzői vérvonal Beni édesapjától, Zoltántól ered, aki többszörös bajnok volt quaddal és fiát is ő fertőzte meg a benzingőz szeretetével.

Hangodi Bendegúz

„Apa a haverjaival mászkált össze-vissza quaddal, de a többiek egy idő után nem élvezték, mert mindig otthagyta őket – meséli Bendegúz. – Így indult a versenyzés, egy gyerekkori barátjával megcsinálták a HQ Racinget, aminek az első jelentése Hangu Quad Racing Team volt.

2011-ben apa három nemzeti bajnokságot – szlovák, lengyel és magyar – nyert és második lett az Eb-n, ekkor járt a pályafutása csúcsán. A következő évben viszont hatalmas balesetet szenvedett, 140-nel elesett a hajdúszoboszlói tereprally futamon. Óriási mázlija volt, hogy nem maradt ott. Utána lett a csapat átkeresztelve High Quality Racing Teamre.

Először tereprallyzott egy Buggyval, majd én is belekerültem a versenyzésbe és közösen elkezdtük a rallykrosszt. Apa a Supercarban ment, egy régi Nissannal, én pedig a Juniorban versenyeztem két évet, aztán feljebb léptem a Magyar Kupába. Ott újabb két év következett egy Opel Corsával, majd egy Hondával. 2019-ben ugyanezzel a Civickel, némi fejlesztés után eggyel feljebb léptünk a Super Touring 1,6-ba és mellette elkezdtem a ralit is.

Hangodi Bendegúz

A 2018-as Mikulás Rallyn mutatkoztam be, ami rögtön jól sikerült, mert második lettem a kategóriámban. Így kerültünk be 2019-re a Berényi Racingen keresztül a Peugeot Kupába.”

Tinédzserként játszós autót kért karácsonyra.

Hogy ez mi volt pontosan és a teljes cikket Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

 

Érdemes elolvasni

AZ ŐS-TRABANTOS

mihalyi.csaba

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

mihalyi.csaba

REÁLIS AZ EURÓPA-BAJNOKI CÍM

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!