WRC

A Toyota már ekkor tesztelné 2022-es autóját

A jelenlegi versenyekre való felkészülés mellett nagy verseny zajlik a WRC három gyártója között a 2022-es autó elkészülése kapcsán is. A Toyota elárulta, március végéig szeretné megtenni az első métereket az új, Rally1-es autóval.

 
A jelenleg használandó WRC-k ideje év végén lejár és 2022-től jönnek a hibrid Rally1-es autók, melyek már régóta készülnek a gyárakban.
 
A Toyota szeretné a Rally1-es Yaris-szal megtenni az első métereket március végéig.
 
“Arra törekszünk, hogy az új autó az év első negyedének végéig elkészüljön. – árulta el Tom Fowler, a Toyota műszaki igazgatója. Ez egy külön verseny a gyártók között, hogy ki tud először kigurulni az új autóval. Jelenleg nehéz megmondani, hogy ki nyerheti ezt a versenyfutást, de talán Chris Williams (az M-Sport rallytechnikai igazgatója), de bízom abban is, hogy nem így lesz.”
 
A Compact Dynamics február 8-ig leszállítja a három gyártónak a hibrid hardvereket, és meglepetés lenne, ha február 9-én ne hallanánk meg az első Rally1-es autó hangját. Már, ha hallani fogjuk…
 
Tom Fowler szerint 2022-ben is sokat kell majd az új autón dolgozni, mert a tesztelésre kevés idő áll majd rendelkezésre és kevés adatot tudnak összegyűjteni.
 
“A motor homológizációja után kevés idő marad az adatok begyűjtésére, ezért sok munka vár e téren ránk 2022-ben is. Bizonyos szimulációs teszteket el tudunk végezni a gyárban, de az igazi adatokat majd akkor tudjuk beszerezni, ha már valós körülmények között tudunk tesztelni. Jelenleg nagyon optimalizált körülmények között tudunk szimulációkat folytatni.”

Érdemes elolvasni

Adamo nem lepődött meg

Hund Gábor

Suninen Horvátországba is mehetett volna

Hund Gábor

Bemutatkozott a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató