Magazin Rally 2

A VFTS hűség szimbóluma

Hat éve versenyez és akár a márkahűség szimbóluma is lehetne a 25 esztendős miskolci Foczkó Ákos, hisz eddig csak Lada VFTS-ben láthatta a publikum. A rally2-es sorozatunkban a Lada Kupa tavalyi bajnoka következik.

Részlet a Rally Café 2020. júliusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

„Úgy is fogalmazhatnék, hogy a ranglétra legmagasabb fokán kezdtem, ha a Ladázásra gondolunk, amit utólag már megbántam egy kicsit. A VFTS volt a legelső versenyautóm, azóta is ez van, ezt fejlesztjük. Előtte csak gokartban ültem – vág rögtön a közepébe Ákos.

Foczkó Ákos, Lada VFTS

– Kiskoromban is vonzott az autósport, masszíroztam is apát, hogy menjünk gokartozni, mert érdekelt, de végül nem lett belőle semmi. Aztán egyik télen meghirdettek egy házi gokart bajnokságot itt Miskolcon.

Volt csapat és egyéni, én az utóbbira jelentkeztem, amit aztán meg is nyertem. Közben Hankó Laciékkal indultam a csapatbajnokságban is, ahol kettő és négy órás futamokat rendeztek. Mivel kapcsolatban álltunk Lacival, ő segített nekem.”

Foczkó Ákos, Lada VFTS

Mielőtt a hardcore zsigulis Hankó a védőszárnyai alá vette, Ákos 2013-ban már navigált Kisubinak a Szilveszter Rallyn, majd 2014–’15-ben Hankó mellett ült a jobb 1-ben.

„Végül is azt az autót vásároltuk meg Lacitól, amivel Miskolcon versenyeztünk, így 19 évesen, Domaházán mentem életemben először, előfutóként egy 1,8-as weberes, tolókerekes váltós, igazi Ladával.”

Nincs is szebb, mint egy echte VFTS, de vajon mennyire volt nagy a kabát elsőre?

A választ és a teljes interjút Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Érdemes elolvasni

Hibamentesen érjünk végig!

Hund Gábor

Miskolc Rally 2020 – Rajtszámos nevezési listák

Hund Gábor

A tikos esélyes

mihalyi.csaba