Rally

A Volkswagen kiszáll minden benzines sportból

A versenysportban kizárólag az elektromos hajtásra koncentrál 2020-tól a Volkswagen és semmilyen belsőégésű motort használó sorozatban nem indít gyári versenyautót. A TCR Golfok gyártása így jövőre megszűnik, de Polo R5-öt továbbra is készítenek.

Kizárólag az elektromos hajtásra koncentrál a Volkswagen gyári csapatával 2020-tól kezdődően – áll a gyár közleményében, de hogy ez valójában mit takar, nem árulták el.

A dízel botrány óta a Volkswagen mindent elkövet, hogy a leginkább zöld autógyárnak tüntesse fel magát. Ennek érdekében építették meg a ID. R-t, ami amellett, hogy jól néz ki és a marketingosztály folyamatosan kitalál valamilyen okot, amivel újabb meghódított rekordról számolhatnak be, az autósport világában nem sok vizet zavart.

A rallycross-vb-n szereplő, Polókat már tavaly kivonta a gyár a versenysportból, idén a TCR sorozatban és az  a rallyban voltak jelen. A gyár szerint a TCR Golfok gyártása az idén megszűnik, de alkatrész utánpótlásról még gondoskodnak.

A Polo R5-tel viszont az ügyfélversenyzést kívánják támogatni – a TCR nem az volt? –, így annak gyártását jövőre is megtartják. Ezt nem is lehetett volna könnyen megszüntetni, hiszen 2020 nyaráig minden Polo R5-öt eladtak már.

A Volkswagen ezzel a döntésével kizárta, hogy a 2022-től bevezetett hibridhatású WRC-kkel visszatérjen a rallyba, de nyitva hagyta a kaput, az e-rallycross előtt.

Érdemes elolvasni

Az A csoport – kötelező olvasmány

mihalyi.csaba

Kiderül, hogy mennyire jó az R5-ös Proton

Hund Gábor

Dudás Gergő négy különböző autóval indul

mihalyi.csaba