A Volkswagen többször indulna gyári szinten

A VW Polo GTI R5 sikeres bemutatkozása után a német gyártó úgy döntött, jövőre több versenyen is gyári csapattal vesz részt a WRC2-ben vagy az ERC-ben.

A Volkswagen Motorsport előzetesen csak az idei Spanyol Ralin állt volna rajthoz gyári csapatként, mielőtt a VW Polo GTI R5-ös autók privát versenyzőkhöz kerülnének.

Az autó sikeres debütáló versenye után azonban a német gyártó úgy döntött, hogy a jövőben is elindulnak gyári csapatként a WRC2-ben vagy az ERC-ben.

Eric Camilli az első, míg Petter Solberg a második helyen állt a WRC2 spanyol futamán a murvás napot követően, később a francia versenyző problémákkal szembesült, de a 2003-as világbajnoknak sikerült a kategória harmadik helyét megszereznie.

Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport vezetője szerint nagyon sokat tanultak az autóról Spanyolországban.

“Sokkal többet tanultunk a versenyen, mint egy teszten, de ezért is voltunk jelen gyári szinten Spanyolországban. Vannak még területek, ahol javulni tudunk. A murvás nap kiválóan sikerült, de különösen az esős aszfalton voltak problémáink. Petter Solberg sohasem vezette az autót esőben és nekünk is kevés tapasztalatunk volt ilyen körülmények között. A felmerült problémákat megtudjuk oldani a jövőben. Idén már több futamon nem indulunk, mint ahogy a Montén sem. Jelenlegi ügyfeleink főként európai megrendelők, így nincs értelme Európán kívül indulni. Európában azonban elindulunk még gyári csapatként, ez lehet ERC futam is, például a Barum Rali, vagy a belga Ypres Rali.” – mondta Smeets.

A csapatvezető megerősítette, hogy a továbbiakban is számítanak Eric Camilli és Petter Solberg tudására.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • szo
  24
  nov
  2018

  WRX: Dél-Afrika

 • vas
  25
  nov
  2018

  F1: Abu Dhabi Nagydíj

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally