A WRC gondolata meg volt

Érdekes hétvége vár a CREDOBUS-LPWMSport csapatára, hiszen a csapat R5-ös versenyautója Simone Tempestini irányítása alatt a Monza Rally Show-n látható, a Mikulás Rallye-n pedig a Botka Rally Team Skoda Fabia R5-ös versenyautójával egy vendégpáros indul a csapat színeiben.

Lovász Pál és Kürti Tamás gondolatban már egy 2016-os Hyundai i20 WRC-s tervet szövögetett a 22. TAXI4 Mikulás Rallye a Hídépítő kupáért elnevezésű versenyre, mert a csapat i20 R5-ös autóját kibérelték a Monza Rally Show-ra. Az autót a 2018-as román bajnok Simone Tempestini vezeti majd.

„Miután véglegessé vált, hogy kibérelik az R5-ös autónkat, két választás lebegett a szemünk előtt. Az egyik a Mitsubishi, amibe már nem szívesen ültünk volna vissza, a másik pedig egy 2016-os Hyundai i20 WRC, de sajnos ebben az időben rendezi a Monza Rally Show-t, ahová a HMI kiadta az összes ilyen autóját” – árulta el Kürti Tamás.

Az R5-ös autót többen is szerették volna kipróbálni a Mikulás Rallye-n is, köztük a Ferencz Krisztián – Salamon Attila páros is. Így született meg az együttműködés, amiben a Botka Rally Team segédkezett egy Skoda Fabia R5 versenyautóval, csapatunk pedig odaáll a páros mögé.

A 2018-as Mikulás Rallye-t december 9.-én Veszprém környékén rendezik meg.

Partnereink segítségét köszönjük!

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein