WRC

A WRC szezon teljesítménye: Ogier győzelme a Montén

Az idei év legnagyobb teljesítménye volt, amikor Sébastien Ogier az utolsó szakaszon megnyerte a Montét. Döntöttek a wrc.com olvasói. A siker egyben első citroenes sikerét is jelentette a hatszoros világbajnoknak az új WRC-k korában.

Sébastien Ogier az idei szezonra visszatért a Citroenhez és már az első versenyén nyerni tudott, nem is akármilyen körülmények között.

A verseny utolsó szakaszán 4 tizedmásodperc előnnyel indulhatott Ogier Thierry Neuville előtt, majd az utolsó szakaszt követően 2.2 másodperc előnnyel tudott nyerni.

“A Monte idén különleges volt. Az utolsó szakaszon Thierryvel harcoltunk a győzelemért és bárki nyerhetett volna. Volt egy kis problémánk az autóval, de végül minden erőfeszítésünk megtérült. Érzelemmel teli győzelem volt.” – mondta Sébastien Ogier.

A WRC teljesítménye kategóriában a további jelöltek: Elfyn Evans vasárnap reggeli szárnyalása az első szakaszon, mely után ismét az élre állt Korzikán. Kalle Rovanpera legjobb ideje a WRC2-ben a Finn Rallyn. Andreas Mikkelsen vezetése Szardínián az utolsó szakaszokon, mely után dobogóra állhatott.

 

A szavazások kihirdetése
November 21: Asahi Kasei Team of the Year – Toyota Gazoo Racing
November 22: Anonimo Timing Feat – Sébastien Ogier győzelme a Montén
November 23: AutoDoc Jump of the Year
November 25: Michelin Magic Moment
November 26: WRC 8 Livery of the Year
November 27: ProGrade Digital Photo of the Year
November 28: Co-Driver of the Year
November 29: Driver of the Year

 

Érdemes elolvasni

Evans: Már lemondtam a győzelemről

Hund Gábor

Evans nyert és vezeti a vb-t

Hund Gábor

Evans a győzelem kapujában, kiesett Ogier

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!