ORB Rally Sajtóanyag

Abszolút győzelem a prológon

Négy verseny autójából hárommal célba ért az LPWMSport csapata a hétvégi Steelvent Ózd Rally-n. A beérkezett autók eredményei sem elhanyagolandók, hiszen a nagyon meleg időjárás és az így extrém aszfalt hőmérséklet minden párosnak feladta a leckét.

A Lovász Pál – Kürti Tamás egység jobban nem is kezdhette volna a hétvégét, hiszen a pénteki salakpályán megnyerték a prológot. Szinte az egész verseny alatt keresték a tapadást, több elektromos probléma is hátráltatta őket, ennek ellenére a megszerzett abszolút nyolcadik helyezés egészen elfogadható.

„Egy vendéget autóztattam az ózdi salakpályán és már a körözgetéskor éreztem, hogy jó idő lesz, de nem gondoltam, hogy nyerni is fogunk. Ez nagyon jó érzéssel töltött el” – összegezte a prológon történteket Lovász Pál, majd hozzátette. „A verseny elejétől nem találtuk meg a tapadást a kocsival. Ez mellett szeszélyeskedett az i20-as, szombaton és vasárnap is több elektromos probléma jelentkezett az autón. Volt, hogy a gáz akadt fel, vagy épp a váltó szenzor adta meg magát és csak negyedik fokozatunk volt. A legnagyobb fejtörést mégis az autó tapadása okozta, hiszen a nagyon magas aszfalt hőmérséklet miatt nagyon sokat csúszkáltunk. Küzdelmes verseny volt, de férfiasan végigküzdöttük.”

A Bacsa Tamás – Hanyik Gergely duó a győzelmi és törési szériáját megszakítva a Production Car Kupa második helyén látta meg a Salgótarjáni célt és ezzel továbbra is vezetik a bajnokságot. Magukhoz képest lassabban kezdtek és a csapat engedélye után a vasárnap komoly autózást maguk mögött hagyva jöttek fel a második helyre.

„A versenyen nagyon óvatosan kezdtünk, hiszen bennünk volt, hogy a csapat bizalmát vissza kell szereznünk. Vasárnapra átértékelődött minden és így sokat gyorsultunk, aminek egy kategória második hely lett az eredménye” – tette hozzá Bacsa Tamás.

A Tábori Ákos – Nagy Brigitta duó nagyon jó formában érkezett az Ózdi versenyre. Talán kimondható, hogy Ákos a csapat legstabilabb versenyzője, évek óta hozza az értékes pontokat és ez most is így volt. A verseny elejétől kezdve a kategóriája második helyén autóztak és végül ott is értek a célba.

„Úgy érzem, jól összeértünk Brigivel és a kocsival. Jó kedvünk volt végig, az autónkkal sem volt probléma, talán csak a tapadás nehezítette meg a versenyünket. Mixivel nem tudtam felvenni a csatát, de boldogok vagyunk a megszerzett kategória és 2WD Kupa második helye miatt” – folytatta Tábori Ákos.

A Riskó Dániel – Bíró Péter egység nem volt ilyen szerencsés, mert a szombati első kör utolsó szakaszán lecsúsztak az útról és annyira megsérült az autójuk, hogy nem tudták folytatni a versenyt. Úgy volt, hogy szuper rallyval folytatják, ám lehetséges, hogy megsérült a motor a hirtelen leállás miatt és nem mertek kockáztatni.

„A belső felvétel megnézése után, arra a következtetésre jutottunk, hogy nagyon nagy sebességgel érkeztünk meg a kanyarba és picit belül is kezdtük meg azt és ez miatt csúsztunk le az útról. Hozzáteszem, talán nem is jól állítottuk be az autónkat, a lassú kanyarokban nagyon tolta az elejét. Természetesen szomorúak vagyunk, hogy hazai közönség előtt nem tudtunk egy jót autózni, de szerencsére pontokat nem vesztettünk a Peugeot 208 Kupában” – zárta a beszélgetést Riskó Dani.

Az LPWMSport következő rendezvénye a hétvégi X. Ercsi Autó Motor Show lesz.

Az LPWMSport Partnereinek köszöni a segítséget!

Érdemes elolvasni

Az meg van, amikor ASI a Suzukival ment Lábatlanon? – Best of onboard

Hund Gábor

Nem ilyen céllal utaztunk Salgótarjánba

Hund Gábor

Tóth Tibor – Szabó József Salgó Rally 2020 – Versenyzői film

Hund Gábor