WRC

Adamo: Dani Sordonak sokkal nagyobb szerepe lesz, mint eddig

A Hyundai Motorsport jövőre jóval nagyobb szerepet szán Dani Sordonak amellett, hogy Oliver Solberggel felváltva vezeti a harmadik Hyundai i20 Coupe Rally1-et.

 
“Örömmel jelentjük be, hogy Dani Sordo és Oliver Solberg felváltva versenyezhet jövőre Thierry Neuville és Ott Tanak mellett. – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. Szerintünk ez a legjobb keveréke a tapasztalatnak és fiatalságnak, ideális keverék a WRC új korszakához. Ugyanakkor Daninak nem csak a versenyzés lesz a szerepe, hanem akkor is a csapatnak fog segíteni, amikor Oliver Solberg vezetheti a harmadik autót. Dani versenyzéshez való hozzáállása és nagy versenyzői tapasztalata komoly előnyt jelenthetnek a csapat számára.”
 
Dani Sordo 2014 óta versenyez a Hyundainál, így nem meglepő, ha már családjának tekinti a koreai gyártó csapatát.
 
“Sokszor mondtam már, hogy a Hyundai Motorsport olyan számomra, mint egy család, így örömmel folytatom náluk karrierem a hibrid korszakban is. Már eddig is sok közös élményünk volt, és alig várom, hogy új élményekkel gazdagodjunk együtt. Nagyon örülök, hogy az új kalandok során csatlakozik hozzánk Oliver Solberg is.”
 
Oliver Solberg számára egy álom vált valóra ezzel a lehetőséggel.
 
“Egy álom vált számomra valóra azzal, hogy Dani Sordoval közösen vezethetjük a harmadik Rally1-es autót. Ugyanakkor Thierrytől és Ott-tól is sokat lehet tanulni, nagy tapasztalattal rendelkeznek. Még csak 20 éves vagyok, így ez egy hatalmas lépés a karrierem elején. Nagyon izgulok és várom, hogy kiderüljön hol vezethetem a Rally1-es autót. Különleges dolog lesz részt venni a WRC szezonban a harmadik autóval.”

Érdemes elolvasni

Elképesztő ez a belső Juha Kankkunentől!

Hund Gábor

Kettős győzelmet aratott a Hyundai Spanyolországban ezen a téren

Hund Gábor

Loeb egy Pumával barátkozott

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.