WRC

Adamo: Ennél hülyébb dolgot nem is lehetett volna kitalálni

Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke szerint a Monte-Carlo Rally 2022-es útvonalánál nem is lehetett volna hülyébbet kitalálni.

 
A Monte-Carlo Rally szervezői az első napra nem terveztek be szervizelési lehetőséget, csupán kerékcserét, ami Andrea Adamo szerint nagyon rossz ötlet volt, hiszen teljesen új autók állnak rajthoz, melyek könnyedén meghibásodhatnak kezdetben.
 
“Életemben először mondok valami rosszat a Montéról, és remélem, hogy utoljára is kell ezt megtennem. – mondta a Hyundai csapatfőnöke a Dirfishnek. Az, hogy a verseny első napján, pénteken nincs szervizelés délben, a lehető legostobább dolog, amit valaha is hallottam életemben. Egyértelműen hiányzik a kommunikáció a gyártók, a WRC promótere és az FIA között. Ez komoly probléma. Az, hogy probléma van a felek közötti kommunikációval nem egy jó dolog egy új korszak kezdetén. Remélem, hogy változtatni fognak a verseny időtervén, mert ez nagy hülyeség.”
 
Malcolm Wilsopn, az M-Sport ügyvezető-igazgatója osztja Adamo véleményét.
 
“A verseny időterve miatt a jelenlegi állás szerint hatalmas kihívás lesz a verseny. – mondta Malcolm Wilson. Az, hogy péntek reggeli a Monacói szerviz elhagyják az autók és estig nincs szervizelés, nagyon komoly kihívást jelent az új autókkal, amihez még társul a verseny alapjában vett kihívása. Az itiner készítés, a gumi kiválasztás hatalmas kihívást fog jelenteni, a legnagyobbat az utóbbi években.”
 
A 2022-es Monte 95%-ban új szakaszokon fog zajlani, a verseny január 20-án, csütörtökön 18:45-kor indul a Monacói Kaszinó térről, aztán este két szakaszt kell teljesíteni. Ezen a napon vár a mezőnyre a Turini-hágón való átkelés is.
Pénteken három szakasz szerepel a tervben kétszer, míg szombaton szombaton két szakasz kétszer, egy pedig egyszer szerepel a programban, mindkét napon déli szervizelés nélkül, csupán gumicserével. A záró napon, vasárnap pedig két szakasz kétszer kapott helyet az időtervben.

Érdemes elolvasni

Elképesztő ez a belső Juha Kankkunentől!

Hund Gábor

Kettős győzelmet aratott a Hyundai Spanyolországban ezen a téren

Hund Gábor

Loeb egy Pumával barátkozott

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.