WRC

Adamo: Ez a Hyundai felelőssége

Andrea Adamo szerint az, hogy kétszer is meghibásodott Ott Tanak i20 Coupe WRC-je, az a Hyundai felelőssége.

 
Ott Tanak azt követően szerződött az idei szezonra a Hyundaihoz, hogy megszerezte első vb címét a Toyota csapatával. Az észt versenyző szezonja azonban nem úgy alakult, ahogy elképzelte: a Montén az év bukását mutatta be, majd Törökországban és Szardínián is meghibásodott autója és csak hazai versenyén tudott nyerni. Így Tanak 38 pont hátránnyal várhatja az év utolsó két WRC futamát, amivel gyakorlatilag csak matematikai esélye maradt megvédeni vb címét.
 
“A Hyundai kétszer is kudarcot vallott Ott Tanaknál. – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. Kétszer is a versenyét befolyásoló problémák léptek fel. Ez teljes mértékben a Hyundai felelőssége. Az Ypres Rally körülményei talán esélyt adnak majd Ottnak, és ha így lesz, akkor azzal élni kell. Nincs vesztenivalónk. Ezért is örülök, hogy Monza is a naptárba került, így még két verseny várható.”
 
A vb pontversenyt Elfyn Evans 14 pont előnnyel vezeti Sébastien Ogier előtt, Thierry Neuville 24, Ott Tanak 38 pont hátránnyal áll. Egy versenyen maximum 30 pont szerezhető.

Érdemes elolvasni

Brutálisan bekezdett a Toyota a Szafari Rallyn

Hund Gábor

Nézd élőben a Szafari Rally shakedown szakaszát!

Hund Gábor

91 évesen a Szafari Rallyn a háromszoros Európa-bajnok

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.