WRC

Adamo: Fontos, hogy pozitív maradjon mindenki

A Hyundai Motorsport német központja is bezárt a koronavírus-járvány miatt, így mindenki otthonról dolgozik a csapattagjai közül. Andrea Adamo, csapatfőnök fontosnak tartja, hogy az emberek ezekben a nehéz napokban is pozitívak legyenek. 

– Mi a helyzet ezekben a napokban a Hyundai Motorsportnál?
– A legfontosabb, hogy mindenki jól van a csapatban, már amennyire ez ebben a helyzetben lehetséges. Cégünk központja Bajorországban van, amit a múlt hét végétől bezártak. Korlátoznunk kellett tevékenységünket, de igazából már korábban tettünk pár lépést, amivel próbáltunk reagálni a gyorsan változó helyzetre.Munkatársaink egészsége a legfontosabb.
 
– Milyen intézkedések történtek a Hyundainál?
– Több mint 250 dolgozónk van, akik 27 országból érkeztek. Igyekeztünk mindenkinek biztosítani a hazajutást, mielőtt rosszabbra fordult volna a helyzet. Igyekeztünk megteremteni azokat a feltételeket, melyek biztosítják dolgozóinknak az otthonról történő munkát. A világban most sokkal nagyobb problémák vannak, mint a motorsport, ezért próbáljuk a helyzet alakulását figyelni és a legfontosabb dolgokra koncentrálunk csak.
 
– Mennyire lehet megoldani az otthoni munkát a Hyundai Motorsportnál?
– Szerencsére napjainkban sok eszköz létezik, amivel lehet otthonról dolgozni. Időnként megbeszéléseket hozunk össze ezek segítségével. Ez persze nem a legjobb módja a munkának, de a legfontosabb, hogy távol tartsuk magunkat a vírustól. Nyugodtnak kell maradnunk és készen kell állni, hogy ha javul a helyzet ismét elkezdhessük a teljes munkát.
 
– Mennyire volt nehéz megbirkózni a a hazajutással a Mexikó Rally után?
– Nem kellett hősnek lennünk, hogy ezt megoldjuk, most sokkal nagyobb hősök dolgoznak a kórházakban. A verseny ideje alatt összeültünk és közösen határoztunk a verseny korábbi befejezéséről, hogy mindenki visszatudjon jutni Európába, ahol a legtöbben élünk. Kisebb csapatok is meg tudták oldani a hazajutást, így nálunk ez nem jelenthetett problémát.
 
– Hogy értékeled az eddigi három WRC futamot?
– Nagyon furcsa az idei szezon. Az egyetlen verseny, mely tökéletes volt, az a Monte volt. Svédországban a hóhiány, Mexikóban pedig már a járvány okozott problémákat. Összességében nem mondhatom, hogy boldog vagyok. A Montén nyerni tudtunk, de akadtak kisebb teljesítménybeli problémák. Svédországgal nem tudtam elégedett lenni, míg Mexikóban olyan megbízhatósági problémáink voltak, melyek nagyon felzaklattak.Az eddigi versenyekből sok motivációt nyerhetünk, amire szükségünk van. Összpontosítani kell, hogy megértsük, miként tudunk még jobbak lenni.
 
– Ebben a nehéz helyzetben is tartja a kapcsolatot a versenyzőkkel?
– Állandó kapcsolatban vagyok a dolgozókkal és a versenyzőkkel is, ami talán még fontosabb most, mint korábban.
 
– Tud azért pihenőre is időt szakítani?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ugyanolyan teljes erőbedobással dolgozok most is. Nagyon szerencsés vagyok, mert egy kis faluban élek Németországban, Aschaffenburgban. A telek határában erdő van, így nyugodtan el tudok menni sétálni, de otthon is tudok szobabiciklizni. Igyekszem fitt és egészséges maradni, most ez a legfontosabb.
 
– Mit üzenne az otthon maradó embereknek?
– Folyamatosan próbáljuk támogatni az embereket ebben e helyzetben is, ezért szeretnénk olyan Hyundai tartalmakat közzétenni, amivel könnyebb az otthonlét és a kikapcsolódás. Most vannak a motorsportnál fontosabb dolgok is, de szeretnénk, ha mindenki tudná, hogy mi most is az emberekkel vagyunk. Nem tudhatjuk, hogy mikor normalizálódik a jelen helyzet, de továbbra is fontos, hogy mindenki pozitív maradjon.

Érdemes elolvasni

Januártól dübörögnek a 2022-es WRC-k

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor