WRC

Adamo: Optimista vagyok a csapat jövőjével kapcsolatban

Andrea Adamo optimista a Hyundai Motorsport WRC programjával kapcsolatban. Az olasz csapatvezető szerint jó esély van arra, hogy marad a csapat 2022 után is a vb-n.

 
“Bár továbbra is várunk a megerősítésre a Hyundai Motor Companytól, de optimista vagyok a téren, hogy maradunk a WRC-ben 2022 után is. – mondta Andrea Adamo. Mérnökeink és tervezőink papíron már elkezdtek foglalkozni a Rally1-es autóval, ha engedélyt kapunk a központtól, nem a semmiről kell kezdenünk az autó megépítését. Azt azonban nem tudom megmondani, hogy mennyi idő alatt tudjuk tesztelhető állapotba hozni az autót.”
 
A Rally1-es autókhoz kellő hibrid rendszer szállítása továbbra is csúszik, ezért a Toyota és az M-Sport sem tudta meg befejezni munkáját.
 
“A hibrid készletek szállítása csúszik, ezért azon csapatok sem tudnak még tesztelni, akik biztosan maradnak 2022 után.”
 
Egyesek úgy gondolják, hogy a hibrid rendszer bevezetése nem a legjobb megoldás a WRC-nek. Hayden Paddon, a Hyundai korábbi versenyzője szeretné, ha az FIA és a WRC promótere a teljes villamosítást szorgalmazná.
 
“Hogy valóban helyes-e a hibrid irány a WRC és a rallysport szempontjából, egyelőre senki sem tudhatja. – mondta Adamo. Szerintem legalább 3 évre szükség van, hogy erre választ kapjunk. A kérdésre a választ majd a gyártók száma fogja megadni. Ha továbbra is kettős, vagy három gyártó lesz a WRC-ben, akkor egyértelműen nem jó az irány. Azonban ha ez a szám mondjuk ötre nő, akkor ki lehet jelenteni, hogy jó úton haladunk és jó döntés volt a hibrid autók bevezetése.”

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.