WRC

Adamo: Össze kell fogni a kis csapatokkal!

Andrea Adamo felhívta a WRC gyártóinak vezetőit, hogy segítsenek életben maradni a kis csapatoknak ebben a nehéz időszakban ami a koronavírus-járvány miatt kialakult..

 
A koronavírus-járvány miatt szinte minden sport, így az autósport is teljesen leállt. A nagyobb probléma, hogy a különböző szponzor cégek egy része is leállt, amit a kis autósport csapatok nem tudnak túlélni.
 
“Nagyon nehéz idők járnak most az R5-ös és a TCR autókkal versenyzők felett. – mondta Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője. Dolgozunk kisebb csapatokkal is, ezért látjuk, hogy a mostani járvány milyen nehézséget okoz a kis csapatoknak, akik csak remélik, hogy túlélik ezt a nehéz időszakot. Azt gondolom, együtt kell működnünk ezekkel a kis csapatokkal, hogy életben maradjanak.”
 
“30 éve a motorsportban élek, de a mostani helyzethez hasonlót még nem láttam. Sőt, egy csapatfőnök sem látott! Meg kell tanulni együtt élni ezzel a helyzettel, amíg vége nem lesz. Hogy valaki tudja-e, hogy miként kell kezelni a dolgokat ilyen helyzetben? Ezt senki sem tudja. Ez új helyzet mindenkinek, ezért új forgatókönyveket kell írni mindenkinek.”
 
“Beszéltem a többi vezetővel, Mike Nortonnal (Ford Performance), Masaaki Ichikawa-val (Toyota Gazoo Racing), Richard Millenerrel (M-Sport) és Tommi Makinennel (Toyota Gazoo Racing). Azt mondtam nekik: Srácok, a kib*** pokolba! A hajót ugyanabba az irányba kell terelnünk, mert jelenleg a vihar kellős közepén vagyunk! Ha nem tesszük ezt meg, akkor a viharban a gyengébbek odavesznek. Nagyon intelligens vezetők vannak, hasonlóan a Hyundaihoz, nem kérdezik, hogy mit miért nem tudok megtenni. A második világháború óta nem láttunk ilyen helyzetet, ezért vigyázva kell tervezni a jövőre és az újrakezdésre való tekintettel.”
 

Érdemes elolvasni

Januártól dübörögnek a 2022-es WRC-k

Hund Gábor

Ilyenek lesznek a WRC motorok 2022-től

Hund Gábor

A Hyundai “Maradj otthon, gondolj a motorsportra!” címmel indít programot

Hund Gábor