WRC

Adamo: Sok sz**t írtak

Andrea Adamo, a Hyundai csapatvezetője egy podcast során beszélt életstílusáról, Tanak leszerződtetéséről és az észt versenyzővel való kapcsolatáról.

 
“Nem mondhatjuk, hogy az újságírók kedvence vagyok, vagy fordítva. – mondta Andrea Adamo, a Hyundai csapatfőnöke a David Evans-szel készített podcastban a Dirtfishen. Nem mondhatnám, hogy társadalmi életet élnék, például a pártokat kifejezetten utálom. Egy négyszemélyes vacsora számomra olyan, mint egy rockkoncert. Igyekszek közben keveset beszélni, mert már így is sokan beszélnek. Nem kell nekem is szaporítani a szót. Akkor kell megszólalni, ha mondani akarsz valamit, ha nem akarsz, maradj csendben.”
 
A tavalyi Spanyol Rally idején reppent fel először a hír, hogy Ott Tanak a Toyotától a Hyundaihoz távozik az idei szezonra. Adamo szerint sok valótlan dolog jelent akkor meg a médiában.
 
“Nem volt nehéz megegyezni Ott-tal, de nyilván a pénzügyi kérdésekben meg kellett állapodni. Az emberek arról beszéltek akkor, hogy milyen sok pénzt költött a Hyundai. Csak nevetni tudtam, amikor olyanokról olvastam, mint az Ottnak biztosított magán repülőgépek. Sok sz** jelent akkor meg a médiában.”
 
Ott Tanak és a Hyundai csapatvezetője között sok hasonlóság is van.
 
“Megtaláltam Ottban azt a személyt, aki hasonlóan hozzám mindig nyerni akar, igaz már volt egy nyerésre törekvő személy a csapatban, Thierry Neuville révén. Ott-tal nagyon gyorsan megtaláltuk a közös nyelvet és tárgyalásaink sokszor viccelődésbe torkollottak. Ott kicsit olyan, mint én. Nem feltétlenül szeret nyilvánosság előtt szerepelni, vagy nyilvánosan viccelődni. Mindketten a saját szakmánkra koncentrálunk és nem feltétlenül vagyunk a média barátai. Tudjuk, hogy mi a feladatunk és mindig nyerni szeretnénk.”
 
Andrea Adamo szerint az sem okozott túl nagy problémát, hogy két olyan versenyző lett a Hyundainál Tanak és Neuville személyében, akik a világbajnoki címre tőrnek.
 
“Amikor a legjobb versenyzőkkel dolgozol egy csapatban, akkor igyekeznek ők is okosan gondolkozni. Könnyű ugyanakkor vitába is keveredni, de ha nyíltan beszélünk egymással, akkor erre kevesebb az esély. Egy pilóta nem a legjobb pilóta, ha nem önző és csak a saját feladata érdekli. Egy versenyző hajlamos sokszor panaszkodni és stresszes életet élni Ha ez nem lenne, akkor nem is akarna azonban mindig nyerni. Máskor pedig olyanok a versenyzők, mint a gyerekek. Mindig a saját határukat feszegetik és próbálják ezt a határt minél jobban kitolni.”.

Érdemes elolvasni

Tanak figyelmeztette az észt szervezőket

Hund Gábor

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor