WRC

Aggódnak a Toyotánál

A Horvát Rallyt követően jelentősen növelte előnyét a gyártók bajnokságában a Toyota, azonban Tom Fowler a japánok technikai igazgatója mégis aggódik.

 
Három verseny után 27 pont előnnyel rendelkezik a Toyota a Hyundaijal szemben, ennek ellenére nem felhőtlen a japán gyártónál az öröm.
 
A Toyota ugyanis igyekszik egyensúlyban tartani az idei autó fejlesztését és a 2022 után használandó autó létrehozását, míg a Hyundai jóval nagyobb erőt mozgatott meg az idei autó fejlesztésénél.
 
“Jelenleg azt hiszem jól állunk. – mondta Tom Fowler, a Toyota Gazoo Racing technikai igazgatója. Viszont vállalatként igyekszünk ugyanannyi erőt megmozgatni az idei autó fejlesztése terén és a Rally1-es autót érintő munka terén. A jelenlegi autón még sokat javíthatunk, de már dolgoznunk kell a következő autón is. Ezt az egyensúlyt nehéz megtalálni, és aggasztó, hogy a Hyundai főként az idei autóra koncentrál. Ez idegesít.”
 
Fowlert szintén aggasztja, hogy a simább felületen zajló Chile Rallyt a sokkal durvább utakkal rendelkező Acropolis Rally váltotta a naptárban.
 
“Személy szerint örülök, hogy visszatér az Acropolis Rally, de a bajnokság kihívása szempontjából jobb lett volna, ha nem idén tér vissza. Chile jobban hasonlít Finnországhoz, ahol eddig jól tudtunk szerepelni, de durvább körülmények között nem voltunk annyira sikeresek.”

Érdemes elolvasni

Visszatérünk a motorsportba a világ minden táján

Hund Gábor

Eladó Hirvonen, Evans és Rossi egykori Ford Fiesta WRC-je

Hund Gábor

Eladó egy 2017-es Ford Fiesta WRC

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.