Akropolisz Rali: Élt 67 évet

Idén utoljára rendezték meg a méltán legendás görög Akropolisz Ralit, mely jövőre már nem lesz megtartva. Az Istenek Versenye 67 év után ér véget.
 
Sokakat meglepett, hogy a jövő évi ERC naptárba már nem került be az Akropolisz Rali. A görög verseny segített előmozdítani a görög motorsportot és a világ minden tájáról érkező versenyzőknek nagy kihívást tartogatott. Azonban az Istenek Versenyének története 2018-ban végleg véget ért.
 
Ha rali és Görögország, akkor Akropolisz Rali. Az ország és a rendezvény eggyé forrt a 67 év alatt, a nagyon nehéz terep pedig.az egyik legnehezebb versennyé tette a rendezvényt.
 
A legutóbbi gazdasági válság azonban mind Görögországot, mind az Akropolisz Ralit megviselte. 2014-ben a verseny kikerült a WRC naptárból és az ERC sorozatba került. 2019-ben azonban már ide sem fért be.
 
A görög állam évekkel ezelőtt megszüntette a verseny támogatását, fejlesztését, lassan pedig a támogatók is elálltak a rendezvénytől és népszerűsége is csökkent. A szervezők a lecsökkent támogatás miatt fizetési nehézségekkel szembesültek az FIA felé.
 
A rossz szervezés is társult a lecsökkent támogatás és népszerűség mellé, így 2018-ban véget ért a verseny története.
 
A 67 év történelem során Colin McRae volt a verseny legsikeresebb indulója, ötször sikerült nyerni, a legtöbb dobogós eredményt Carlos Sainz (11) érte el, a legtöbb szakaszt pedig Björn Waldegard (87) nyerte.
2018-ban Bruno Magalhaes nyerte a versenyt, Herczig Norbert pedig második helyen ért célba.
 
Nyugodj békében, Akropolisz Rali 🙁

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally

 • ked
  22
  jan
  2019

  WRC: Monte Carlo Rali