Dakar

Al Attiyah: Nem igazságosak a szabályok

Nasser Al Attiyah második helyen zárta az idei Dakart az autósok között, ennek pedig nem tud felhőtlenül örülni. A katari toyotás szerint nem igazságosak a Dakar szabályai.

 
“Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, mert nagyszerű munkát végeztünk, vezetői vagy csapat által okozott hiba nem történt. – mondta Nasser Al Attiyah. Természetesen csalódott vagyok, de mégis csak befejeztük a Dakart. Büszke vagyok a csapatra, és amit elértünk, mióta a Toyotánál vagyok. Jövőre erősebbek leszünk és ismét a győzelemért fogunk harcolni. Második éve harcolunk a buggyk ellen, és csak akkor győzhetjük le, ha megváltoznak a szabályok. Csalódott vagyok, mert ha valakinek csak négy ujja van, míg másoknak öt, akkor az mindig hátrányban lesz. Azt hiszem, meg kell változtatni a szabályokat, mert öt éve a buggyk legyőzik a 4×4-es autókat. Nem kérdés, a szabályok nem igazságosak.”
 
Nasser Al Attiyah a szakaszok felét megnyerte a Dakaron, ám végül 13:51 perces hátránnyal Stéphane Peterhansel mögött a második helyen zárt.

Érdemes elolvasni

Elképesztő baleset történt a Dakaron

Hund Gábor

Peterhansel: Ugyanolyan, mint 30 éve az első

Hund Gábor

Hármas Kamaz siker, Fazekas végleg kiesett

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató