Alonso: Úgy emlékezzenek rám, mint egy harcosra, aki sohasem adja fel

Fernando Alonso 17 év F1-es karrier, 2 világbajnoki cím, 32 győzelem után ma elköszön pilótaként a Száguldó Cirkusztól. A McLaren spanyol versenyzőjének visszavonulása alkalmából tegnap ünnepséget rendeztek.
 
A mai Abu Dhabi Nagydíj lesz Fernando Alonso utolsó versenye pilótaként, és tegnap ez alkalomból ünnepélyes keretek között köszöntötték a 37 éves spanyolt.
 
A Yas Marina pályán rendezett ünnepségen videóüzenetben üdvözölték az F1 csapatvezetői és a sorozat vezetői Alonsot.
 
“A Forma 1 közössége nevében fontosnak tartom kiemelni, hogy ez egy nagyon különleges pillanat. A sportban hősökre, bajnokokra és igazi csillagokra építenek, és Fernandora ezek mindegyike igaz. Fernando, a világ minden táján ünnepeltek mindenhol tudtál rajongókat szerezni. Nem tudjuk eléggé megköszönni neked azt, amit a sportért tettért és bízunk benne, hogy ezt folytatod tovább, bár már nem pilótaként. Bízunk benne, hogy továbbra is az F1 családjának része maradsz.” – mondta Chase Carey, a Liberty Media vezetője.
 
Ezután Fernando Alonso lépett az összegyűltek elé.
 
“Az életem mindig is a Forma 1-é marad, még ha más sorozatokban is folytatom karrierem. Mindig is F1-es pilóta maradok, még ha már nem is fogok itt versenyezni. A vezetési stílusom. a vezetési filozófiám, a versenyautókkal kapcsolatos tudásom mind mind az F1-nek köszönhetem. Szeretem ezt a sportot, melynek már nagyon fiatalon részese lehettem ikonjaimmal, bálványaimmal versenyezhettem együtt. Amikor végig megyek a boxutcán, lehet, hogy már nem leszek F1-es versenyző, de mindig F1-es rajongó maradok. Azt szeretném, ha úgy emlékeznének rám a későbbiekben, mint egy harcosra, aki sohasem adja fel. Amikor gyorsabb és amikor lassabb autókat is vezettem, mindig ugyanolyan motivációval tettem, mindig ugyanolyan szeretettel végeztem a munkám. Egész életemben maradok versenyző, akár a boxutcában járva, akár gokartozva, vagy sportkocsit vezetve, akár videojátékokkal játszva. Bízom benne, hogy a jövőben így fognak rám emlékezni az emberek.” – mondta a 37 éves spanyol versenyző.

Közelgő események

 • vas
  24
  Már
  2019

  Rallye3: Lyukóbánya-Parasznya

 • csü
  28
  Már
  2019

  WRC: Korzika Rali

 • vas
  31
  Már
  2019

  F1: Bahrein